Skip to main content
News

UHM Holding: – Vil at Drammen skal bli som Valencia

By 2 March 2023March 7th, 2023No Comments

UHM Holding: – Vil at Drammen skal bli som Valencia

UHM Holding arrangerte Drammen Halvmaraton for første gang i 2022, med stor suksess. De har høye ambisjoner for at Drammen skal bli en løpeby de neste årene.

UHM Holdning er medlemmer hos Drammen Works, og er en ivrig bruker av kontorlokalene på Spor X. UHM Holding står bak flere gateløp og mosjonsløp:

  • Rekordløpet i Lier, et månedlig arrangement
  • Drammen halvmaraton, arrangert for første gang i 2022
  • Drammen 10K, arrangeres for første gang i april 2023

De har også arrangert Rekordløpet blant annet på Gardermoen og Spikkestad.

– Vi setter opp løpseventer som passer for alle, både eliteutøvere, mosjonister og de som aldri har løpt før, sier André Hjorteseth.

Han driver selskapet sammen med kona Rigmor Hjorteseth og Kristian Ulriksen som blant annet er kjent for NRK-podcasten «I det lange løp».

Ultimat løpeby

Selv om de månedlig arrangerer Rekordløpet i Lier, er det Drammen som er hovedfokuset deres.

– Drammen er den ultimate byen å arrangere løp i. Det er flatt i sentrum og veldig enkelt å komme seg til og fra byen. Selve området på Marienlyst er også helt perfekt, både med tanke på Drammenshallen og løpebanen. Alt i alt handler det om å gjøre Drammen til Norges svar på Valencia, sier André.

Valencia er nemlig en løpsmetropol i Europa, og et sted alle som er glade i å løpe dermed gjerne reiser til. Drammen vil de at skal døpes om til «Løpebyen Drammen». Når eventene Drammen 10K og Drammen halvmaraton har satt seg litt, forhåpentligvis i 2024, håper de at 10.000-15.000 personer finner veien til byen de to helgene i året.

– Allerede høsten 2022 var det 3000 som deltok på Drammen halvmaraton, og vi regner med en dobling på det eventet til høsten. Disse helgene håper vi det etter hvert kommer såpass mange tilreisende at det også blir bra for hoteller og næringslivet i byen, sier han.

Han understreker igjen at absolutt hvem som helst kan delta på løpene. Alle, uansett nivå, skal bli heiet frem. Du trenger heller ikke å være redd for å komme sist, for det er en gruppe som heter «vi kommer alltid sist» som holder seg et godt stykke bak alle andre.

– På Drammen 10K og Drammen halvmaraton er det også cheerleadere, korps og dansegrupper som underholder langs løypa. Det er sånt som mange setter litt ekstra pris på underveis i løpet, sier André.

Selv om løpseventene på mange måter er hoveddelen av det UHM Holding driver med, har de flere baller i luften. André har bakgrunn i eventbransjen og innen tv-produksjon, og sistnevnte får han også nytte av gjennom et eget firma som driver med streaming av sportseventer. På den måten kan de streame egne løp. UHM Holding er også management for diverse løpere, blant annet Europarekord-holder og maratonløper Sondre Nordstad Moen.

Helt brilliant

I desember 2022 ble de medlem hos Drammen Works, etter at Adnan og André kom i snakk under et frokostseminar André holdt for næringslivet i Drammen.

– Drammen Works er helt brilliant for vår del. Ved å bli medlem der har vi fått utvidet nettverket vårt og vi har allerede inngått samarbeid med andre medlemmer, sier André.

Nettopp medlemmene og det nettverket som skapes, er det som gjør Drammen Works til det det er. André trives veldig godt på kontoret der.

– Jeg er nok blant de som er der aller mest. Selv om jeg er en del på farta også, så er jeg innom kontoret ca. én gang om dagen, sier han.

En ting som er felles for medlemmene i Drammen Works, er at alle ønsker vekst i selskapet sitt. Det gjør at miljøet består av mange med høye mål og ambisjoner for fremtiden. UHM Holding er intet unntak.

– Vi har booket Drammenshallen den første helgen i april og september i fem år fremover til Drammen 10K og Drammen halvmaraton. Det var så langt frem i tid vi fikk lov til å booke hallen. Om fem år ser vi for oss at vi har en stor sportsmesse eller løpsmesse i Drammenshallen , noe som vil sørge for å trekke enda flere til Drammen sentrum, sier André.

Motta nyhetsbrev

    Våre partnere