Skip to main content

Velkommen til Drammen Tech 20.10.22 fra kl 14

Afterwork fra kl 17:00 - 19:00

Digitalisering og økt bruk av teknologi skjøt for alvor fart med pandemien, men kanskje trenger vi å akselerere enda raskere fremover. Hvordan kan vi speede opp omstillingen med bruk av teknologi og innovasjon som verktøy?

Fremtiden er grønn og bærekraftig verdiskaping er nøkkelen til suksess. Hvordan kan tech-bransjen skape big business av det?

Næringslivet skriker etter riktig arbeidskraft og kampen om talentene er tøffere enn noen gang. Hvordan ser fremtidens kompetansebehov ut?

Vi vil få spennende innledninger og samtaler fra bedrifter på scenen, alle med unike erfaringer og innsikt. Vi vil også se nærmere på hvordan etablert næringsliv og offentlig sektor kan bidra til utvikling for startups i vår region.

Vi håper å se deg hos Drammen Works i SporX, torsdag 20. oktober kl. 14.00. Etter programmet fortsetter vi med Afterwork. Enkel servering og salg av mineralvann, øl og vin.

Til å lede oss gjennom programmet har vi fått vår egen talkshow-vert Inger-Lise Gårdsrud.

Etter å ha jobbet med ledelse i 20 år er Inger-Lise nå gründer av selskapet inWaves som bistår selskaper i å bygge endringsdyktige kulturer. Hun er foredragsholder og fasilitator. I tillegg er hun initiativtaker og podkastvert i podkasten Bølger i Drammen. Podkasten er skapt for å gi engasjerte mennesker i Drammen og omegn en arena de kan snakke om sin passion. Å høre andre fortelle om sitt engasjement er noe av det beste hun vet.

Program

Eksperimentering ikke bare i teknologi, men også i kompetansebehovet?

Yngvar Jørg Ugland – Executive Vice President | Head of DNB NewTechLab
Yngvar er DNBs og hele Norges første forbukerteknolog. I tilegg er han divisjonsdirektør for DNB NewTechLab som er ansvarlig for utforsking av nye teknologier i Norges største og eldste bank. Han er gjesteforeleser ved Norges Handelshøgskole, fast foreleser ved Singularity University, og figurerer dessuten ofte i media og på scener. Yngvar er utdannet sivilingeniør i matematikk fra NTNU og har bygget produkter, teknologier, kulturer og selskaper i årtier.

«Seks steg mot gründer-suksess»

Hans-Petter Nygård-Hansen er en merittert og ettertraktet foredragsholder, konferansier og debattleder. Han er en svært populær og kjent person i det offentlige ordskiftet, og er ofte å se på TV, høre på radio, og lese om i avisene. Hans-Petter er svært engasjert i teknologiens påvirkning av hvordan vi lever, leker, lærer og jobber. Hans-Petter elsker å kombinere natur og teknologi for å skape engasjerende innhold i alle flater og former.

Fra forbruk til ombruk på 30 sekunder

Nils Aulie – CEO Miljø Norge
Miljø Norge er et nyetablert industriselskap med en målsetning om å gjenbruke og øke sirkulariteten av en rekke produkter i markedet. De gjenbruker og foredler avfall for å utnytte samfunnets ressurser på en best miljømessig og økonomisk måte. Deres første sirkulære produkt er brannslukker, der gjenbruk erstatter behovet for import av nyproduserte brannslukkere. Utdaterte brannslukkere tas inn til service og returneres tilbake til kunden, like god som ny. Dette sparer samfunnet for 38 kg CO2 per slukker.

Samtale med Inger-Lise Gårdsrud 

Anne Merethe Wämmerfors
Junite har som mål å revolusjonere teambuilding for bedrifter. Firmaet drives av de to gode vennene Ina Helen Danielsen og Anne Merethe Wämmerfors. Junite har stått ansvarlig for flere store arrangementer i Drammensregionen, som Sommerskatten og Gulskogenskatten. De heier frem frivilligheten i kommunen og er en aktiv del av det unge næringslivet i Drammen. Ina har studert ved Handelshøyskolen BI og har mastergrad i markedsføringsledelse fra Sveits. Anne Merethe har studert siviløkonomi på BI og er på siste året av sin mastergrad i innovasjon og entreprenørskap.

Marius Jahren
Head of Technology & Insight

Liv Bøstrand
Head of Data & Analytics

Kundereisen med et teknologi-perspektiv

Marius Jahren, Head of Technology & Insight og Liv Bøstrand, Head of Data & Analytics jobber i Formue.

Formue er Norges ledende aktør for uavhengig, helhetlig investeringsrådgivning. Vi har lagt bak oss en spennende reise så langt og er en utfordrer i en bransje i sterk vekst. Vi har en kultur som inspirerer og motiverer oss til å kontinuerlig utvikle kundeopplevelsen. Vi forvalter kundenes midler, men det handler vel så mye om å hjelpe kundene med å nå sine mål med verdiene, utover ren avkastning. For oss innebærer god formuesforvaltning å se hele mennesket og sette kunden i fokus, og denne filosofien har Formue vært tuftet på siden dag én. Dette har resultert i en unik kundereise og flere utmerkelser i Norden og internasjonalt. Vi er blant annet kåret til beste selskap innen Private Banking seks år på rad.

«Hvordan sikre samspillet mellom teknologi og prosess for å skape langsiktig verdi?

Sindre Johansen
Sindre er Senior Manager i Technology Consulting i EY. Han har ledet flere automatiseringsprosjekter innenfor et bredt spekter av bransjer og har bred erfaring med både rådgivning og implementering av teknologier som ERP, Robotic Process Automation, analytics og visualisering, samt maskinlæring og kunstig intelligens.

Hvordan kan etablert næringsliv, investorer og offentlig sektor bidra til utvikling for startups? 

Vi inviterer til samtale:

Anja Helen Kandal, First Risk Capital AS

Bård Tollefsen, Forretningsutvikler i Sopra Steria

Toril Lislien, Næringssjef i Drammen kommune

Simen Eira, daglig leder i Ellera AS

Anja Helen Kandal
First Risk Capital AS

Simen Eira
Ellera AS

Toril Lislien
Næringssjef Drammen kommune

Bård Tollefsen
Forretningsutvikler, Sopra Steria

Autonome skip – fra ide til seilas

An-Magritt T. Ryste er direktør for neste generasjons shipping i Kongsberg Maritime AS.

An-Magritt er utdannet fra NTNU, Marin Teknikk i 2009 med spesialisering innen subsea produksjon. Hun startet i Kongsberg Maritime som Maritim Trainee og har vært i samme firma siden. Dette skyldes de utrolig flinke folkene og at vi får løse reelle problemstillinger. Ryste har hatt ulike stillinger internt og jobbet med automasjonssystemer til offshore drillskip, ledet en SW-avdeling på Offshore, vært prosjektleder for teknologiutvikling og de siste frem årene har hun jobbet med autonomi og automatisering av skipsoperasjoner.

Autonomi har gått fra å være et buzz-ord til å bli en realitet. Men hva er det egentlig? Hvorfor er det så hot? Og hvor blir det av menneskene i det hele? Det ønsker jeg å snakke om i mitt foredrag, og noen lærdommer vi har tatt med oss å veien. For autonomi er ikke noe revolusjonerende, dette er en naturlig evolusjon av kunnskap, ønsket om forbedring og modning av teknologi.

Kongsberg Maritime er verdensledende innen maritim teknologi. Vi har en bred portefølje av innovative og integrerte produkter og systemer for å levere effektive, pålitelige, fleksible og miljøvennlige løsninger for våre kunder. Våre systemer finnes på mer enn 30.000 skip i operasjon. Vi er 7000 ansatte i 34 land. Og vi har allerede startet å de neste 200 årene av reisen vår.

Integrated Workstation

Anders Asperheim er prosjektleder i Kongsberg Maritime AS.

Anders har i hovedsak jobbet med prosesskontroll for oljeplattformer i Nordsjøen og hatt en rekke ulike roller i Kongsberg Maritime siden 2005.

Hvordan jobbe med store aktører? Hvordan tilpasse seg en bransje i endring? Med store endringer i tiden fremover med høyt tempo og mye tilgjengelig data er det mange muligheter.

Kongsberg Maritime er verdensledende innen maritim teknologi. Vi har en bred portefølje av innovative og integrerte produkter og systemer for å levere effektive, pålitelige, fleksible og miljøvennlige løsninger for våre kunder. Våre systemer finnes på mer enn 30.000 skip i operasjon. Vi er 7000 ansatte i 34 land. Kongsberg Maritime har startet på reisen for neste 200 årene.

Meld deg på arrangementet

Påmeldingsfrist: 14.oktober

Avmelding etter utløpt påmeldingsfrist betales i sin helhet.

  Firmainformasjon
  Velg billettype

  Deltakere  Arrangementspartnere

  Våre partnere

  Motta nyhetsbrev

   Våre partnere