Skip to main content
News

Scale Leap Capital: – Investerer i teknologiselskaper

By 18 December 2023January 11th, 2024No Comments

Scale Leap Capital: – Investerer i teknologiselskaper

Scale Leap Capital ble medlem hos Drammen Works både for nettverket, for å kunne delta på relevante arrangementer – og ikke minst for å følge med på hva som rører seg i både nytt og etablert næringsliv i byen. Kanskje de finner noen potensielle investeringsobjekter gjennom nettverket til Drammen Works?

Scale Leap Capital er opprinnelig et oslobasert venturefond med fire partnere. De startet opp i 2021 og brukte tiden frem til august 2022 på å få fondsstrukturen på plass, hente penger og bli klare for å investere.

– Vi jobbet med å få investorer til fondet som igjen kunne gjøre oss i stand til å investere i de selskapene vi ønsker. Samtidig er det mye papirer som må på plass når man starter innen finans, slik at man blir godkjent av blant annet finanstilsynet, sier Andreas Solberg, en av partnerne.

Andreas er drammenser, og ser det som en stor fordel å ha en kontorplass i Drammen i tillegg til hjemmekontor og kontoret i Oslo. Selv har han tidligere erfaring som økonomisjef  og direktør for strategiske prosjekter. De andre partnerne har ulik bakgrunn fra store selskaper, og sammen har de kompetansen og nettverket som trengs for å lykkes som et venturefond.

Andreas Solberg, Partner i Scale Leap Capital

Gjør grundig analyse

Det finnes et lite hav av teknologiselskaper som er i startup- eller scaleup-fasen, og som har behov for kapital. Scale Leap Capital er derimot ganske kresne på hvilke selskaper de ønsker å gjøre investeringer i, og har foreløpig gått inn i to selskaper som investorer.

– Det første selskapet heter Domos og er et teknologiselskap som holder til i Oslo. De lager programvare til rutere og har stort potensial både nasjonalt og internasjonalt, i tillegg har vi investert i prop tech selskapet Defigo. Ambisjonen er at vi i løpet av en 3-5-årsperiode skal ha investert i 6-8 selskaper, sier Andreas.

Akkurat det med potensial nasjonalt og internasjonalt er et av kriteriene. Scale Leap Capital har et godt nettverk som kan bidra til å nå ut. Samtidig er en del av forarbeidet å gjøre en grundig analyse av firmaet. De ser ikke bare på tallene, men på alt av dokumentasjon, inkludert å lese programmeringskoden. De ønsker også å investere i selskap som er godt i gang, men som trenger ekstra kapital for å nå målene sine.

– I motsetning til enkeltinvestorer så har vi kompetanse og kapasitet til å gjøre en analyse. Vi bruker 2-4 uker på å gjøre en analyse før vi tar en avgjørelse på om vi skal investere eller ikke, sier han, og legger til:

– Vi ser helst etter teknologiselskaper som har 10 millioner eller mer i softwareinntekt. Når det er mindre selskaper som tar kontakt med oss, bidrar vi gjerne med tips og råd på veien. Det er av stor interesse for oss å følge med på både små og store selskaper i bransjen, selv om vi ikke kan bidra med kapital til alle.

De ser etter potensielle investeringsobjekter i hele landet, og spesielt i de store byene. Medlemskapet i Drammen Works gjør at de kan følge med på det som rører seg i drammensområdet.

Plass i styret

I selskapene de investerer i, er det en forutsetning at de får en plass i styret. De bidrar til å lage strategier som følges opp i styret – og ikke minst er det viktig å få en god tone med gründeren, slik at de finner en arbeidsform som er til deres felles beste.

– Når vi har funnet de selskapene vi skal investere i, er målet å gjøre en god jobb med disse. Både når det gjelder å tjene penger og å få god teknologi ut i verden, sier Andreas.

Nå ser han frem til å bruke arbeidsplassen hos Drammen Works godt. Spesielt gjennom å delta på, og kanskje også være foredragsholder eller annen bidragsyter til, arrangementer som handler om investeringer.

Motta nyhetsbrev

    Våre partnere