Skip to main content
News

Ledervekst AS: – Trener opp stressmestring og selvfølelse

By 13 February 2023No Comments

Ledervekst AS: – Trener opp stressmestring og selvfølelse

Ledervekst skal holde et spennende frokostmøte hos Drammen Works 15. mars. Alle som deltar her får konkrete verktøy som man kan bruke i hverdagen for å håndtere stress.

Mona Steenberg Gran har vært gründer i snart 10 år, men selskapet hun driver nå ble startet i 2019. Ledervekst ble til gjennom et ønske om å påvirke og inspirere andre, kanskje spesielt ungdommer og kvinnelige ledere, til bedre selvfølelse og å håndtere stress på en god måte. Gjennom firmaet sitt har hun nå mange baller i luften.

– Jeg driver blant annet noe som heter Vekstseminar for bra «leder»-damer. Jeg har én gruppe i Drammen og én i Holmestrand, og neste som står for tur er Kongsberg. Det er små grupper med damer fra forskjellige bransjer som er med de ulike stedene, og felles for alle er at de ønsker selvutvikling, personlig påfyll og nettverksbygging. Programmet går over ett år, sier Mona.

Vekstseminaret har vist seg å være en kjempesuksess. I Drammen er det mange på venteliste for å få være med til neste år.

– Det beste er små grupper på 10-12 personer, da blir vi godt kjent med hverandre uten at det blir for mange. Det er også noen som har blitt med i flere år, for de synes de har fått så godt utbytte av det, sier Mona.

Gruppen i vekstseminaret møtes jevnlig, og én dag i løpet av året tilbringes hjemme hos Mona på Sandviken gård. Her gjør de ulike aktiviteter som for eksempel å spille volleyball eller bade.

Selvledelse

I tillegg til vekstseminaret driver Mona med én-til-én-coaching, har nettkurs og fysiske kurs i mindfulness og stressmestring, har skrevet en bok som heter «Fyrtårnet – veien til god arbeidshelse», er foredragsholder gjennom Talerlisten og tar i mot små grupper, for eksempel flere fra én bedrift, hjemme på Sandviken Gård. Selv om det er mye forskjellig og dagene er travle, handler alt til syvende og sist om det samme: Selvledelse, selvutvikling, bygge robusthet og å være tilstede i livet.

– Jeg jobber også med et prosjekt som heter Superlæring. Det er et pilotprosjekt gjennom Bauda hvor jeg jobber med 15 ungdommer fra 17-25 år for å bygge robusthet og selvfølelse. Det første året ga fantastiske resultater, så nå gyver vi løs på en ny runde, sier Mona, og legger til:

– Livet er jo aldri bare oppturer, og vi skal ikke fjerne nedturene. Men det er veldig meningsfylt å jobbe for at disse ungdommene skal lære å håndtere livet også når nedturene kommer.

Lokalene til Drammen Works på SporX

Var fullstendig arbeidsnarkoman

Man hører tydelig at Mona brenner for faget sitt. Hun har et ønske om å jobbe enda mer med kvinnelige ledere og vekstseminarer.

– Studier viser tydelig at det er spesielt to ting kvinnelige ledere ønsker mer av. Det ene er selvfølelsen. Man kan fint ha selvtillit, men det gnagende spørsmålet «er jeg bra nok?», kan likevel dukke opp fordi man har en dårlig selvfølelse. Det andre er at kvinner ikke er like gode på å bygge nettverk, og bruke nettverket sitt i forhold til menn, sier hun.

Samtidig er det en ting til som må tas med, og det er at kvinner topper statistikken når det gjelder sykemeldinger. En av grunnene til det, kan være at kvinner i tillegg til jobben gjerne har stort fokus på at familien skal ha det bra og at logistikken skal gå rundt. Mona har selv kjent på å være en del av den statistikken.

– Jeg var eiendomsmegler og leder i 17 år og var fullstendig arbeidsnarkoman. Jeg gikk på en stor smell, og kom aldri tilbake til jobben som eiendomsmegler slik planen var. Jeg var ikke god nok på balansen i livet, og kroppen min gikk til slutt i streik, forteller hun.

Lokalene til Drammen Works på SporX

En del av et fellesskap

I starten av 2023 ble Ledervekst medlem i Drammen Works. Etter å ha sittet alene på hjemmekontor under koronaen, ønsket hun å være en del av et fellesskap. Det å kunne ta en kaffekopp og prate med andre i løpet av dagen har stor verdi.

– Jeg tror vi alle blir bedre av å være sammen enn å sitte alene med tankene sine. Hovedgrunnen til at jeg ble med i Drammen Works er nettopp det å skape et nettverk, kunne rådføre meg med andre og ikke minst være et sted der vi kan heie på hverandre, sier Mona.

15 mars har hun som nevnt et frokostmøte i Drammen. Frokostmøtet har fått tittelen «Hjernetrening og stressmestring – selvledelse i en ny tid».

– Hvem passer frokostmøtet for?

– Siden det er på Drammen Works så vil det i hovedsak være rettet mot gründere, men samtidig kan det nok være interessant for mange andre også. Alle kan ha behov for å lære hvordan man mestrer stress og hvordan man blir god på stress – det handler om robusthet. Jeg kommer til å legge opp til at det blir en samtale, slik at det ikke bare er jeg som prater hele tiden, sier Mona.

Motta nyhetsbrev

    Våre partnere