Skip to main content
News

Greencore: – Bærekraft og miljø er fremtiden

Greencore: – Bærekraft og miljø er fremtiden

I Drammen Works samles gründere og startups på tvers av bransjer for å skape en plattform for samarbeid og vekst. Mandag 4. april var den offisielle åpningsdagen for drammensregionens nye kraftsenter, og siden da har Drammen Works knyttet til seg flere medlemsbedrifter. En av medlemmene er Greencore, som eies og drives av Ida Sofie Ask Bjaarstad.

Med Greencore ønsker hun å rette et større fokus på bærekraft og samfunnsansvar, hjelpe bedrifter til å komme i gang med miljøledelse og være en pådriver for verdiskapning i den grønne omstillingen.

– Bærekraft og miljø er fremtiden

Bærekraft har for alvor fått fotfeste, og blir stadig en viktig del av en helhetlig strategi for flere bedrifter. Her så Bjaarstad et stort potensial.

– Jeg skjønte tidlig at naturen var viktig for meg. Kanskje har det noe med at jeg har vokst opp i grønne Lier, og satte stor pris på miljøet rundt meg. Jeg ble kjent med Miljøfyrtårn i 2016 etter at familiebedriften fikk krav på seg for å bli miljøsertifisert. Miljø er et tildelingskriterie i offentlige anbud og anskaffelser, og et miljøledelsesesystem som Miljøfyrtårn sikrer derfor at din virksomhet er kvalifisert for å delta i offentlige anbudsprosesser. Derfra begynte ballen å rulle, og det ble en viktig del av meg. Dette var fremtiden, forteller hun.

Et kraftfullt nettverk i ryggen

I april ble Greencore medlem av Drammen Works, og ble med det en av de første medlemsbedriftene i regionens nye startupscene.

– Mitt første møte med Drammen Works var via Næringsforeningen i Drammensregionen. Jeg har lenge hatt ett tett forhold til foreningen, både vida Gründerboost, som medlemsbedrift og som kursholder. Drammen Works var et naturlig neste steg for Greencore.

– Det var primært nettverket som dro meg mot Drammen Works. Du kan si at jeg nærmest skrapte på døren for å bli medlem. Jeg har truffet mange mennesker, som alle har spennende ideer og tanker. Nettverket i Drammen Works er entusiastiske og ser mulighetene som finnes. Jeg jobber veldig selvstendig, men ser virkelig verdien av å ha flinke folk rundt meg, sier hun og legger til:

– Et relevant nettverk er gull verdt. Både medlemmene og partnerne som er tilknyttet Drammen Works, men også virksomhetene som holder til i samme bygg. Med medlemskap i Drammen Works kan vi dra felles nytte av hverandre, og jobbe sammen for å dra virksomhetene opp og fram i distriktet.

Fremtidens co-working space i Drammen

Sammen med investorer, partnere og medlemmer skal Drammen Works bygge et samfunn for innovasjon og vekst med daglig leder, Adnan Afzal, i spissen. Vårt medlemskap inneholder kontorplass med tilgang på både møteromsfasiliteter og Mesh sitt digitale samfunn.

– Jeg setter så pris på å ha et kontorlandskap å komme til. Et skifte i omgivelser, og sparringspartnere ved behov. Med de ambisjonene Adnan har om å skape dette økosystemet tenker jeg det er spennende og lovende for fremtiden.

– Om fem år skal Greencore ha vokst seg enda større, med Drammen Works i ryggen. Forretningsmodellen skal være mer bærekraftig, og jeg håper også at vi er flere på teamet. Jeg både håper og tror at Greencore har bidratt til at mange virksomheter har innført et miljøledelsessystem, og at det er økende interesse for faget.

Motta nyhetsbrev

    Våre partnere