Skip to main content
News

EY: – Viktig å holde på god kompetanse i Drammen

By 24 May 2023August 23rd, 2023No Comments

EY: – Viktig å holde på god kompetanse i Drammen

Ernst & Young (EY) mener det er en del av deres samfunnsrolle å bidra med sin kunnskap for å støtte startups og scaleups.

EY har en lang fartstid i Drammen, og flyttet inn i Spor X-bygget da dette sto ferdig i 2021. I desember i fjor ble de medlem i Drammen Works, noe både de selv og de andre medlemmene til Drammen Works kan dra god nytte av.

– Det er veldig nyttig for oss å spille ball med de nye i markedet, samtidig som de kan få hjelp av oss, som er et stort og etablert selskap. Det skaper en god synergi mellom startups og scaleups og det etablerte markedet, sier Hanna Aanesen Unelsrød, leder for rådgivning hos EY Drammen.

Ta med «spiriten»

EY står klare til å hjelpe med kompetansen sin, og målet er å etter hvert kunne bidra på ulike arrangementer.

– Når vi får være med å støtte gründerhuset på denne måten, så er vi også så heldige å være i dialog med mange spennende nye bedrifter. Det er veldig interessant, og vi ser det som en del av vår samfunnsrolle å bidra med dette, sier Hanna, og legger til:

– Jeg har jobbet i både store og små organisasjoner tidligere, og gjennom Drammen Works får man en påminner om hvordan det er å jobbe i en liten organisasjon. Vi må prøve å ta med oss noe av den «spiriten» man finner i en gründerbedrift tilbake til oss.

EY er definitivt i kategorien «store organisasjoner». Globalt har de omtrent 300.000 konsulenter innenfor rådgivning og revisjon ansatt. I Drammen sitter omtrent 50 av disse. En av de store fordelene med være et stort, internasjonalt firma, er at dersom det kommer en problemstilling som de ikke har kompetanse til å håndtere i Drammen, samarbeider de med kontorene på tvers av by- og landegrenser. De sitter dermed på en enorm kompetansebank hos alle sine ansatte.

I Norge leverer EY tjenester innenfor rådgivning, revisjon, transaksjonsrådgivning, skatt og avgift. I Drammen kan de levere alt dette.

– EY har lang og god tradisjon for å være i drammensregionen, og har mange kunder innen revisjon som er etablert her. Vi er opptatt av å være lokalt til stede og tett på kundene våre. Vi bruker det globale nettverket vårt til å sørge for at kundene i Drammen får de beste tjenestene levert, sier Hanna.

Bærekraft høyt på agendaen

Hanna ble ansatt i høst for å styrke satsingen på rådgivning i regionen. Per mars 2023 er de seks rådgivere, men har et mål om å ha 10-15 ansatte på sikt.

– Vi kan rådgi innen områder som bærekraft, økonomi, strategi og digitalisering. Spesielt bærekraft er høyt på agendaen nå. I dag er bærekraft i fokus hos mange, men det er foreløpig ingen krav til rapportering. Det kommer til å komme de neste årene, på lik linje som rapportering av finansielle tall. Åpenhetsloven er første steg innenfor dette, så det jobber vi mye med om dagen, sier hun.

Åpenhetsloven dreier seg om sosial bærekraft og går ut på å bevisstgjøre og avdekke eventuelle brudd på menneskerettigheter i en bedrift sin verdikjede.

– Vi ønsker å være med å bygge opp kunnskapen til både store og små bedrifter i området, og skape gode møteplasser, sier Hanna.

Ikke minst har EY også som mål å bidra til å gjøre det attraktivt for unge å jobbe og bo i Drammen.

– Vi har en gjennomsnittsalder under 30 år på kontoret hos oss, og vi har stor tro på at det er viktig å holde på en god kompetanse i Drammen fremfor at de unge arbeidstakerne skal pendle andre steder, sier hun.

Motta nyhetsbrev

    Våre partnere