Vokser innen bedriftshelse

Ledelsen i Synergi Helse.

For 20 år siden startet et aldri så lite helseeventyr i Krokstadelva. Da så nemlig selskapet Synergi Helse dagens lys, et konsern som i dag har 70 millioner kroner i omsetning.

Og i hovedrollene i eventyret finner vi de tre gründerne Roger Gjøvaag, Anne Marie Besseberg og Roald Brekkhus som sammen med de ansatte har skapt et selskap som i dag er den nest største aktøren på det norske bedriftshelsemarkedet etter Stamina. I dag består selskapet av 65 ansatte og 25 selvstendig næringsdrivende.

– Vi har økt omsetning fra 45 millioner kroner til 70 millioner kroner bare i løpet av de fem siste årene. Og totalt har vi nå kontrakter med over 550 bedrifter deriblant kunder som Avinor, Kongsberg Gruppen, Vestre Viken Helseforetak, departement, tilsynsmyndigheter og flere kommuner og fylkeskommuner, opplyser administrerende direktør Roger Gjøvaag.

Landsdekkende

– Forretningsideen til Synergi Helse er å tilby kostnadseffektive lovpålagte bedriftshelsetjenester og livsstilstiltak til virksomheter gjennom innovasjon, begeistring og gode kunderelasjoner. Vi definerte tidlig at selskapets suksess er avhengig av medarbeiderne som ble rekruttert og kontinuerlig faglig utvikling hos personalet. Fag, systematikk og kvalitet har hele veien vært viktige drivere, sier Anne Marie Besseberg, direktør for bedriftshelsetjeneste.

Kjerneoppgaver innen bedriftshelsetjenester utgjør om lag 70 prosent av drift og omsetning hos Synergi Helse, mens øvrig omsetning kommer fra medisinske senter, livsstil, online- konsultasjoner samt kurs og rådgivning innen organisasjon og ledelse.

– Vi skjønte tidlig at nasjonale kunder ønsket å samordne kjøp av bedriftshelsetjenester hos én leverandør, og vi etablerte derfor i 2011 den landsdekkende kjeden TRYGG1 der Synergi Helse, i tillegg til å være medeier, er sentral i drift og utvikling. Kjeden har 50 lokale bedriftshelsekontorer over hele landet og disponerer over 300 medarbeidere med tverrfaglig bakgrunn, opplyser Besseberg som legger til at TRYGG1 i dag benyttes som bedriftshelsetjeneste av store landsdekkende virksomheter som Nordea, Tine, Nettbuss og Bufetat.

– Meningsfylt

Roger Gjøvaag, som selv er tidligere toppidrettsutøver med tre NM-gull og EM-deltakelse på 3000 meter hinder, mener erfaringer som idrettsutøver har vært nyttig i oppbygging og drift av egen virksomhet. Det handler om systematisk arbeid over tid, god utholdenhet og det å aldri gi opp.

– Å jobbe innen området helse og arbeid oppleves som svært meningsfylt. Det handler om å tilby tjenester som dekker nåtidens og fremtidens behov i arbeidslivet. Som bedriftshelsetjeneste opplever vi en økt etterspørsel av tjenester innen psykisk helse og psykososiale og organisatoriske utfordringer. Vi ser for oss en spennende utvikling av våre forretningsområder hvor vi skal være en hjelper til et arbeidsliv i store endringer, sier Synergi-direktøren.

Sentralt i Drammen

Synergi Helse har hovedkontor på Strømsø i Drammen samt kontorer og Medisinske senter på Ullevål, Egertorget, Lillestrøm og Kongsberg.

– Det å ha hovedkontor i Drammen anser vi som en fordel. Vi slipper den utfordrende trafikken samtidig som det bare er en halvtime med toget til Oslo og det er også sentralt i forhold til kunder i hele markedsområdet Oslo, Akershus og Buskerud, påpeker Gjøvaag.

Avbildet i toppbilde:
TRIO HELSE: direktør for bedriftshelsetjenesten Anne Marie Besseberg (t.h.), leder for arbeidsmedisinsk avdeling, Kristine Hagelund og administrerende direktør Roger Gjøvaag i Synergi.

Tekst og foto: Per-Jan Brekke

Forsiden til magasinet Drammen 24

Denne saken er tidligere publisert i Drammen 24.

>> Les hele intervjuet i Drammen 24 her.