Visningstur 2019: – Drammen viste seg på sitt beste!

Bilde av Drammen fra oven på dagtig. Foto

30 spente deltagere møtte opp på Clarion Hotel Tollboden i Drammen tirsdag 12. mars for å delta på årets visningstur i regi av Byen Vår Drammen, byens hoteller og Drammen Scener.

Formålet med visningsturen er å vise frem Drammen som konferanseby og samtidig få muligheten til å vise deltagerne hvilke kvaliteter byen har. Besøksnæring er et av Næringsvekst 2020s fire satsingsområder. Byen Vår Drammen har etablert selskapet «Destinasjon Drammen» for å øke synligheten til byens besøksnæring og handel.

Det er ingen tilfeldighet at visningsturen ble lagt på samme dag som skisprinten, og etter at visningsturen var over fikk deltagerne ta del i folkefesten midt i Drammen sentrum.

Nina Tollefsen, leder i Destinasjon Drammen, er prosjektleder for visningsturen, og hun er godt fornøyd med årets gjennomføring.

– Vi ønsket å gi deltagerne en god opplevelse av Drammen, og vise frem byen dekket til skifest – som et prakteksempel på at byen er kvalifisert til å holde større arrangementer. Allerede på Oslo S fikk våre gjester merke at veien til Drammen er kort, forteller Tollefsen og fortsetter:

– Tom Søgård, leder for Byen Vår Drammen, holdt et inspirerende miniforedrag om byens historie, omdømmeprosjektet og forvandlingen til det Drammen er i dag. Det var fint å kunne gi gjestene en innføring i byen før rundturen startet.

Opp i høyden

Visningsturen var krydret med overraskelser for deltagerne fra start til slutt. Etter foredraget var neste stopp på programmet Drammens nye konferansehotell Quality Hotel River Station som skal stå ferdig november 2019. Med verneutstyr og hjelm fikk deltagerne ta heis til toppen med utsikt over hele byen, og de fikk innsikt i Quality sin nye satsing i Drammen fra hotellsjef Anne-Margrethe Tveit.

– Det var moro å legge inn noen overraskelsesmomenter for gjestene, så det at vi fikk muligheten til å vise det nye hotellet fra høyden ble et av turens mange høydepunkter, sier Tollefsen.

Bilde fra nytt hotell i Drammen

Tettpakket program

Bak visningsturen ligger det mange timer med planlegging, og ingenting var overlatt til tilfeldighetene.

– På Union Scene hadde staben dekket opp hovedscenen med både kinooppsett, klasseromoppsett og festmiddag slik at gjestene fikk en formening om hva som er mulig å få til på denne spennende arenaen. På Comfort Hotel Union Brygge fikk gjestene møte Aass Bryggeri og være med på ølsmaking. På Drammens Teater ble det dekket bord med nydelig belysning på hovedscenen, og når teknikerne i teatret fortalte om alle mulighetene som finnes, fikk flere av gjestene stjerner i øynene.

Bilde av personer som spiser middag i Drammens Teater

Drammen på sitt beste

Avslutningsvis fikk deltagerne være med backstage på skisprinten og delta i den store folkefesten. En av deltagerne var fra Norges bygg- og eiendomsforvaltning, og hun kunne fortelle at hun deltok på visningsturen fordi hun ser på Drammen som en aktuell by å holde konferanser i. En av fordelene hun trakk frem er nærheten til Oslo og Drammen som knutepunkt.

– Tilbakemeldingene fra gjestene har vært svært positive. Gjestene ga uttrykk for at de opplevde å bli kjent med en hel by i løpet av en dag, og de var positivt overrasket over de korte avstandene mellom hotellene, Union Scene og Drammens Teater, forteller Tollefsen og fortsetter:

– De var faktisk så fornøyde at de ønsket en ny visningstur til sommeren også, og den planlegger vi å legge til Elvefestivalen!