SpareBank 1 BV: – Drammen er en by med alle muligheter

For SpareBank 1 BV ville det være utenkelig ikke å være fysisk tilstede med alle sine tjenester i Drammen. – Det skjer så mye spennende i byen og i regionen, så her vil vi fortsette å være, sier banksjef for bedriftsmarkedet i Buskerud, Lise Maren Brock Tynes.

Banksjefen trekker frem både det nye hotellet på Strømsø, Universitet i Sørøst-Norge, Fjordbyen, gründerhuset Mesh, syndikater som kjøper opp eiendom og etableringer av nye bedrifter som gode grunner til at banken fortsetter sin satsing i Drammen og i regionen.

– For oss er det viktig å være en synlig og tilgjengelig bank for kundene våre og for potensielle nye kunder. Det skjer så mye spennende her og vekstpotensialet er enormt, så vi er ikke i tvil om at vi vil være her og ta en del i utviklingen i byen. Som bank kommer vi tett på næringslivet, og gjennom tjenestene vi tilbyr bidrar vi til vekst og utvikling for bedriftene. Slik jeg ser det finnes det nå ingen begrensinger for hva vi kan få til i Drammen, og det er viktigere enn noen gang å være nysgjerrige, frempå og å se mulighetene som finnes, sier hun.

Stort potensiale i Drammen

SpareBank 1 BV er en av hovedsamarbeidspartnerne til Drammen Works, og det er det mange grunner til.

– Drammensregionen er som sagt et stort satsningsområde for oss, da byen og regionen har et svært godt potensial for vekst. I tillegg ønsker vi å bidra til å utvikle lokalsamfunnet og få muligheten til å ta initiativ til handling og tiltak som vi mener vil gagne bedrifter i området. Drammen Works er også en ypperlig samarbeidspartner for oss fordi vi ønsker å beholde og tiltrekke oss kompetanse slik at Drammensregionen fremover vil være et ønsket sted å jobbe og bo, sier hun og legger til:

– Drammen har ALT – det er en komplett by. Byen har et godt kollektivtilbud, sjø- og togforbindelse, et spennende jobbmarked, en rivende byutvikling og ikke minst er Drammen og området rundt et fantastisk sted å bo. Alt dette må vi få frem slik at enda flere vil satse her.

En totalbank med alle tjenester

SpareBank 1 BV har lokaler ved Bragernes torg i Drammen – kun en lissepasning unna de seks andre bankene som også har kontorlokaler ved torget. I Drammen har banken 55 ansatte, og banken er en totalbank som tilbyr tjenester innen eiendomsmegling, bank, regnskap og forsikring.

– Det er stor konkurranse om kundene i byen – og det er bra! Det gjør at vi til enhver tid må være på hugget når det gjelder kunnskap, kompetanse og betingelser. Vi satser stort på gode digitale løsninger, samtidig som vi har åpne kontorer i regionen som både privat- og bedriftskunder kan besøke. To viktige verdier for oss i SpareBank 1 BV er nær og engasjert. Vi ønsker å være tett på kundene våre, og vi ønsker å være en engasjert aktør i nærområdene vi har kontorer.

Gode muligheter for kloke hoder

Brock Tynes forteller at de er stolte av kompetansen blant de ansatte i banken, enten de jobber med kundehåndtering, ledelse, analyse, marked/web, finans/økonomi/regnskap, organisasjon/HR, IT-drift og -utvikling, prosesser, prosjekter, risiko eller compliance. Men til tross for svært god kompetanse i banken allerede, er de alltid er på jakt etter både nyutdannede talenter og de som har lengre erfaring i bransjen.

– I dagens digitale hverdag er vi til enhver tid på jakt etter kloke hoder som kan være med å utvikle nye spennende tekniske løsninger og se muligheter fremfor begrensninger.

– Hvordan opplever du at kunnskaps- og kompetansenivået er generelt i næringslivet i Drammen?

– Det er så mye kompetanse og så mange spennende arbeidsplasser i byen vår, og dette synes jeg vi må bli enda bedre på å vise frem. Det er ingen grunn til at ikke vi skal ha like mye selvtillit som bedrifter i Oslo-området. Du må ikke inn til Oslo for å finne spennende jobber eller flinke folk. Vi har så mye å by på, og mulighetene for dyktige ansatte er store. Det gjelder enten du er nyutdannet eller er mer erfaren på arbeidsmarkedet, sier hun og legger til:

– Fordelene i en liten by er at hvis du engasjerer deg og har ideer, så er veien kort til å kunne gjøre en forskjell og faktisk få utrettet noe. Slik er det ikke alltid i en storby som Oslo. Vi har også en næringsforening som er svært aktive og som alltid lytter til innspill og initiativ.

Promotering av finansbransjen

I 2018 var Brock Tynes med på å starte konferansen Finansielle utsikter. I januar 2019 ble den arrangert for andre gang. Arrangementet er spesielt i så måte at alle bankene på torget samarbeider om å lage et bra seminar for sine ansatte, kunder og andre interessenter.

– Konferansen er en viktig arena for å få frem at det skjer mye spennende i regionen vår. I tillegg vise både eksisterende arbeidstakere i Drammen og potensielle nye arbeidstakere – som eksempelvis studenter – at det er et dyktig finansielt miljø i Drammensregionen.

Fakta om SpareBank 1 BV:

  • Regionalt finanskonsern i Vestfold og Buskerud med forretningsadresse i Tønsberg og rådgivningskontorer i Drammen, Lier, Kongsberg, Holmestrand, Horten, Olsrød, Nøtterøy, Sandefjord og Larvik. SpareBank 1 BV er en del av SpareBank 1- alliansen
  • Tilbyr: Bank, Forsikring, Megler og Regnskapshus
  • Totalt 360 ansatte
  • Forvaltningskapital på ca. 45 milliarder
  • Den 8. største sparebanken og den 10. største banken i Norge
  • SpareBank 1-bankene støtter lokalsamfunn over hele Norge. Bidragene går blant annet til lokal næringsutvikling, kultur, idrett og organisasjonsliv