QUALITY HOTEL RIVER STATION:

– En mulighet vi ikke kunne si nei til

Hotelldirektøren i Quality Hotel River Station på det nye hotellet i Drammen

Nordic Choice Hotels drifter allerede to hoteller i Drammen; Comfort Hotel Union Brygge og Clarion Collection Hotel Tollboden, men allerede i november i år står det nye hotellet i samme kjede klart. – Det å få mulighet til å etablere et tredje hotell i byen var en spennende mulighet vi ikke kunne si nei til, forteller hotelldirektør hos Quality Hotel River Station, Anne-Margrethe Tveit.

Ser du muligheten i drammen?

Quality Hotel River Station er navnet på det nye hotellet, som ligger rett ved Drammenselva, med togstasjonen som nærmeste nabo og sentrum rett på andre siden av elva. Det 14 etasjer høye hotellet skal spesialisere seg på konferansefasiliteter, og blir Drammens høyeste bygning.

Ønsker å være nær kundene

Den energiske hotelldirektøren mener beliggenheten er helt avgjørende for etablering av det nye hotellet, og trekker frem nærhet til kundene som en nøkkelfaktor for satsingen.

– Kollektiv reising blir stadig viktigere, og det er avgjørende å være nær kunden. Miljøaspektet ved beliggenheten er også noe vi er opptatt av, og det samme er kundene våre. Vi har to hoteller i Drammen allerede, og med vår nye etablering vil vi få god kontroll på hotellkapasiteten i denne destinasjonen. Byen mangler konferansekapasitet, og ved å åpne et Quality Hotel med konferanse som hovedsatsing vil vi møte dette behovet, sier hun og legger til:

– Vi opplever at Drammen har en positiv grunnholdning til nyetablering, og at det generelt finnes en positiv glød i byen. Dette får oss til å tro at det kommer til å bli enda bedre fremover, og at næringslivet kommer til å fortsette og blomstre. Dette vil vi være en del av! Vi mener vi har sikret oss en helt unik beliggenhet som er rigget for fremtiden.

Tilgangen til et bredt kollektivt transporttilbud, og Drammen havn, gjør byen til et knutepunkt med store fordeler for næringslivet i Drammen.

– Infrastrukturen med flytoget skaper Drammen som destinasjon på høyde med Gardermoen og Lillestrøm. Snurrer du passeren 360 grader med spissen i Drammen, inkluderer du en stor del av Norges befolkning. Drammen er sentralt beliggende på Østlandet, og med jobben som nå gjøres med utbygging av togbanenettet skaper dette en enormt god tilgjengelighet.

Portrettbilde av hotelldirektør på Quality Hotel River Station

«Snurrer du passeren 360 grader med spissen i Drammen, inkluderer du en stor del av Norges befolkning.»

Anne-Margrethe Tveit / Quality Hotel River Station
Portrettbilde av hotelldirektør på Quality Hotel River Station

«Snurrer du passeren 360 grader med spissen i Drammen, inkluderer du en stor del av Norges befolkning.»

En kompakt by

Drammen har opparbeidet en unik og særpreget bykvalitet med blant annet et voksende nettverk av bedrifter og virksomheter i både privat og offentlig sektor.

– At byen er kompakt er svært viktig for oss som hotellaktør. Vi ønsker å være et hotell for byen ­– et hotell befolkningen skal ha glede av. Samtidig er det viktig for oss å tilby gjestene våre det mangfoldet som Drammen har å tilby. Det at vi har umiddelbar tilgang til både skog, hav, handelsnæring, badeanlegg, aktivitetstilbud og kulturelle tilbud for å nevne noen gjør oss mer attraktive.

Tilgangen på kompetanse i byen har Tveit ingenting å utsette på, og understreker at de har et fokus på å rekruttere arbeidskraft fra Drammen og omegn.

– Vi har hatt speeddate i Drammen hvor vi inviterte inn de som ønsket å jobbe hos oss uten å se etter eventuelle hull i CV eller andre utfordringer. I overkant av 250 personer møtte opp, og det var et stort utvalg av svært dyktige medarbeidere.

Seks fokusområder for bærekraft

Nordic Choice Hotels har et stort fokus på bærekraft, og jobber aktivt mot å ta vare på mennesker, miljø og lønnsomhet.

– I Nordic Choice Hotels har vi valgt seks fokusområder for vårt bærekraftsarbeid. Mangfold, etisk og bærekraftig leverandørkjeder, globalt samfunnsansvar med kamp mot trafficking, god, sunn og bærekraftig mat, lokalt samfunnsansvar i hotellenes nabolag og miljøvennlig drift. Alle våre hotell er sertifisert innen internasjonale miljøstandarder. Samtlige hotell jobber også målrettet for å redusere vannforbruk, matavfall, energiforbruk, transport av varer og bruk av kjemikalier.

Veien videre

– Drammen har et positivt omdømme og er i medvind. Holdes dette vedlike vil vi ha gode forutsetninger for videre vekst. Nå gleder vi oss stort til november og hotellåpning, og ikke minst til å fortsette suksessen i Drammen.

Hotelldirektøren i Quality Hotel River Station på det nye hotellet i Drammen

Vi ser muligheten i Drammen

Portrettbilde av Arne Myklestad, daglig leder i Dark Arkitekter

Arne Reisegg Myklestad
Dark Arkitekter

«Å åpne kontor i Drammen er som å få mulighet til å kjøpe aksjer i Apple på 90-tallet.»

Les hvorfor dark ser muligheten
Hanne Anette Stormo, prosjektleder i Bane Nor på togstasjonen i Drammen

Hanne Anette Stormo
Bane NOR

«Drammen er fremoverlent, inkluderende og villig til å satse – med folk som er særdeles glad i byen sin.»

Les hvorfor Bane NOR ser muligheten

SER DU MULIGHETEN I DRAMMEN?

Vi vil gjerne komme i kontakt med deg som ønsker å bidra til utvikling, etablering og investering i byen vår.


Ved å registrere e-postadressen din samtykker du til å motta informasjon om aktiviteter, kampanjer og nyheter fra Drammen Works og Næringsvekst 2020. Du kan når som helst be om å bli slettet fra å motta e-post. 

Se våre tidligere kampanjer om eiendom

Se våre tidligere kampanjer om eiendom

Se tidligere kampanjer om eiendom