DARK ARKITEKTER:

– Drammen viser vilje til utvikling

Ansatte i Dark Arkitekter foran nytt kontorbygg i Drammen

Stadig flere bedrifter får øynene opp for hvilke kvaliteter Drammen har å by på og ønsker å etablere næringsvirksomhet her. Det anerkjente arkitektfirmaet Dark Arkitekter AS åpner nå et avdelingskontor i byen. – Drammen er en by som har gjennomgått en positiv transformasjon, og som virkelig viser vilje til utvikling, sier daglig leder i Dark Arkitekter, partner og arkitekt, Arne Reisegg Myklestad.

Ser du muligheten i drammen?

Drammensregionen er i dag en av Østlandets mest attraktive regioner for næringsetablering. Én av grunnene er kompetansenivået i byen. Det varierte næringslivet og gode universitetsmiljøet, har gjort Drammen til en by med høy grad av kompetanse og et høyt kunnskapsnivå, noe ledelsen i konsernet Dark Gruppen også har lagt merke til.

– Jeg ser på Drammen som en by med gode utbyggere som har lokal tilhørighet. Det er en patriotisme og stolthet i byen som man fort merker. Når jeg er i Drammen, enten på fritiden eller i jobbsammenheng, merker jeg at folk virkelig trives i byen. Det gir meg en trygghet på at folk i Drammen ønsker å få til ting sammen. Da jeg innså det, var det bare å gi gass. Jeg tenkte at dette vil vi være med på, sier Myklestad.

Investeringsvilje

Dark Arkitekter er i full gang med utbygging av sitt nye avdelingskontor i Drammen, som blir en sammensetning av tre selskaper i Dark Gruppen; Dark Arkitekter, Zinc Interiør og Lark Landskap. Ambisjonen er et komplett tverrfaglig «Dark hus» i Drammen. Myklestad trekker frem størrelsen på byen, togforbindelse og vekstpotensial som nøkkelfaktorer for investeringen.

– Drammen er en god base for prosjekter i Buskerudregionen, men også for prosjekter i Telemark og Vestfold. Det er marked for flere arkitektkontorer til å supplere et allerede spennende marked. I tillegg er det mange dyktige arkitekter som ønsker å jobbe i Drammen.

Myklestad er klar i sin tale om hvilke fordeler han mener Drammen har med tanke på videre vekst og etablering:

– Å åpne kontor i Drammen er som å få mulighet til å kjøpe aksjer i Apple på 90-tallet. Det er så åpenbart bra. Byen er attraktiv og kommer til å fortsette å utvikle seg videre. Drammen har en vilje og en ambisjon til å fortsette og forbedre seg. Det vises gang på gang at de følger opp ambisjoner med handling.

Portrettbilde av Arne Myklestad, daglig leder i Dark Arkitekter

«Å åpne kontor i Drammen er som å få mulighet til å kjøpe aksjer i Apple på 90-tallet.»

Arne Reisegg Myklestad / Dark Arkitekter
Portrettbilde av Arne Myklestad, daglig leder i Dark Arkitekter

«Å åpne kontor i Drammen er som å få mulighet til å kjøpe aksjer i Apple på 90-tallet.»

En by full av gode kvaliteter

Drammen har mange kvaliteter som gjør byen til en attraktiv by for etablering av nye virksomheter. Den dedikerte lederen i Dark trekker frem blant annet tilgangen på kompetanse.

– Vi var imponert over hvor mange kvalifiserte søkere vi fikk da vi annonserte etter folk. I tillegg er det et stort nettverk av kunnskap hos utviklere, entreprenører, rådgivende ingeniører og andre arkitektkontorer vi vil ha stor glede av å samarbeide med, og legger til:

– Byen er stor nok til å være et knutepunkt med tyngde, samtidig som den har nærhet. Etter kommunesammenslåingen kommer det flere knutepunkt, samtidig som Drammen sentrum har potensial til å være den perfekte nærhetsbyen hvor man kan bo, jobbe og leve innenfor kollektiv-, sykkel- og gåavstand. Dette legger opp til spennende videre fortetning, transformasjon og videreutvikling av eksisterende bygningsmasse. Da øker også behovet for flere gode plasser, blant annet parker og lekeplasser. Den mest bærekraftige måten å leve på i fremtiden vil være gjennom kompakte byer, hvilket er en viktig bærebjelke i vår filosofi.

Bærekraft i fokus

Dark har fokus på miljøvennlige løsninger og bærekraftige prosjekter. Bedriften har i mange år jobbet med miljøsertifisering av bygg, og jobber nå for å implementere en bredere tilnærming av bærekraft gjennom bærekraftsmålene.

– Bærekraft er veldig viktig for oss, og ligger til grunn for alt vi gjør. Som et stort arkitektkontor med mange store byggeprosjekter har vi et ansvar for å bidra til å skape positive avtrykk, samt redusere forurensing i vårt arbeid. Vi har også en mulighet til å påvirke de store utbyggerne til å ta enda mer ansvar i utbyggingsprosjekter. Vi har også begynt å levere det vi kaller en «bærekraftskvittering» med prosjektene våre. Det er en egen side som forklarer hvordan prosjektet bidrar til de fem bærekraftsmålene der vi i Dark mener vi kan gjøre en ekstra innsats. Det er en håndfast og enkel måte å vise kundene våre hvordan prosjektene vi leverer faktisk er med å gjøre en forskjell.

– Byutvikling og samfunnsutvikling rundt kollektive knutepunkt av avgjørende for å nå klimamålene. Når ting man trenger i hverdagen blir plassert på en smart måte kan man redusere transportbehov, samtidig bidrar man til økt livsglede for beboere. Ved å legge arbeidsplasser og butikker nærme boliger får vanlige folk mer fritid, det blir mindre pendling og et hyggeligere nabolag. I tillegg er det spennende å se hvordan man kan gjenbruke bygninger og materialer på en smart måte. Og når man trenger å bygge nytt, fokusere på effektive kvalitetsløsninger som gjør at bygget kan stå lenge. Vi mener at bærekraft ikke skal gå på bekostning av livskvalitet, men være med å heve den.

Vil lykkes i Drammen

– Vi gleder oss til å etablere oss i Drammen, og ta fatt på et nytt og spennende marked i en ambisiøs by med alle muligheter tilstede for å lykkes, avslutter Myklestad.

Ansatte i Dark Arkitekter foran nytt kontorbygg i Drammen

Vi ser muligheten i Drammen

Portrettbilde av hotelldirektør på Quality Hotel River Station

Anne-Margrethe Tveit
Quality Hotel River Station

«Snurrer du passeren 360 grader med spissen i Drammen, inkluderer du en stor del av Norges befolkning.»

Les hvorfor Quality ser muligheten
Hanne Anette Stormo, prosjektleder i Bane Nor på togstasjonen i Drammen

Hanne Anette Stormo
Bane NOR

«Drammen er fremoverlent, inkluderende og villig til å satse – med folk som er særdeles glad i byen sin.»

Les hvorfor Bane NOR ser muligheten

SER DU MULIGHETEN I DRAMMEN?

Vi vil gjerne komme i kontakt med deg som ønsker å bidra til utvikling, etablering og investering i byen vår.


Ved å registrere e-postadressen din samtykker du til å motta informasjon om aktiviteter, kampanjer og nyheter fra Drammen Works og Næringsvekst 2020. Du kan når som helst be om å bli slettet fra å motta e-post. 

Se våre tidligere kampanjer om eiendom

Se våre tidligere kampanjer om eiendom

Se tidligere kampanjer om eiendom