Satser på miljøledelse

Drammen Works Drammen 24

«MILJØSATSING: Seniorrådgiver Morten Halvorsen (t.v.) fra InErgeo, Ann-Kristin Ytreberg, daglig leder i stiftelsen Miljøfyrtårn og daglig leder i Tibe Drammen, Mette Adamsen holdt foredrag under frokostmøtet på Rekord Bar i Tollbugata.»

Nettverket Grønn Suksess og Stiftelsen Miljøfyrtårn har som mål å få til 34 nye Miljøfyrtårn i Drammensregionen.

Nettverket Grønn Suksess og Stiftelsen Miljøfyrtårn inviterte i forrige måned alle bedrifter i Drammensregionen til frokostmøte om storsatsning innen miljøsertifisering og miljøledelse.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumenterer sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

Drammensregionen har store ambisjoner for en bærekraftig utvikling. Formålet med nettverket Grønn Suksess (tidligere Grønn Konkurransekraft) er å samle aktører fra offentlig sektor og næringsliv i Drammensregionen for å skape bevissthet og konkurransefordeler innenfor grønn omstilling, fornybar energi og bærekraftig utvikling. I tillegg til Grønn Suksess og Stiftelsen Miljøfyrtårn er også Buskerud Fylleskommune med på initiativet.

Under frokostmøtet fortalte seniorrådgiver Morten Halvorsen fra InErgeo hvordan man går fram for å bli sertifisert i Miljøfyrtårn, mens daglig leder i stiftelsen Miljøfyrtårn; Ann-Kristin Ytreberg holdt foredrag om hvor enkelt og lønnsomt det egentlig er å ta miljøansvar. Og daglig leder i Tibe Drammen; Mette Adamsen forklarte hvorfor Tibe valgte å bli et Miljøfyrtårn.

Initiativtakerne har satt seg et konkret mål for aktivt miljøledelse og grønn konkurransekraft, og målet er å gruppesertifisere 34 bedrifter i Drammensregionen til å bli Miljøfyrtårn i løpet av 2018.

Drammen 24

Denne saken er tidligere publisert i Drammen 24.

>> Les hele intervjuet i Drammen 24 her.