Preåpningsfest av MESH Drammen

Det var stort oppmøte da Anders Mjåset fra The Creators Community presenterte både konseptet og planene for kontorbygget til det nye gründerhuset i Drammen.

Tidligere i år ble det kjent at det var The Creators Community som gikk av med seieren i Gründerhus-konkurransen i regi av Næringsvekst 2020, og tirsdag 24. september ble det arrangert preåpningsfest for Drammens nye gründerhus, MESH Drammen.

 – Det er ikke tilfeldig at vi har valgt å legge preåpningsfesten til lokalene her i Doktor Hansteinsgate 13-17. Dette bygget skal rives, og om to år vil en gründerhub av internasjonal klasse stå klar, sa Anders Mjåset fra The Creators Community til de mange fremmøtte. Han er gründeren bak MESH Oslo.

The Creators Community er ledende i Norden på å utvikle innovasjonshuber, og MESH er et kjent navn for mange. Nå skal de i løpet av to år bygge opp en hovedhub for Drammens innovasjonsmiljø på rundt 3.500 m2 – over tre etasjer – i samarbeid med det lokale eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom AS. Gründerhuset skal stå klart høsten 2021. Totalt vil bygget være på hele 5000 kvadratmeter.

– Målet vårt er å lage Drammens storstue for innovasjon, med nasjonale og internasjonale koblinger og muligheter, sier Mjåset.

På jakt etter partnere

Fra den provisoriske scenen i de nåværende lokalene i Doktor Hansteinsgate fortalte Mjåset at fotavtrykket for det nye bygget er bestemt og at konseptualiseringen er i full gang.

– De neste månedene skal vi jobbe med å bygge opp partnerskap med aktører som ønsker å være med på utviklingen slik at Drammen kan ta et steg opp som innovasjonsby, sier han.

– Vi skal bygge en hub av internasjonalt kaliber, med tjenester og nettverk som gjør det mulig å få ut potensialet i lokale oppstartsbedrifter. I tillegg til oppstartsbedriftene som er kjernen i miljøet vi vil bygge, vil huben fungere som et kulturhus for innovasjon der studenter, innovasjonsinteresserte, store bedrifter, offentlig ansatte og investorer er hjertelig velkommen. Deler av eventprogrammet og en kafé vil være åpen for alle.

MESH Drammen har nå en egen nettside. Den finner du her.

Illustrasjonsfoto: DARK Arkitekter AS

Det var gjengen fra MESH Oslo som inviterte til preåpningsfest av MESH Drammen. Fra venstre: Chris Skahjem, Erica Ring, hunden Louie, Amanda Elf, Olav Friisberg, Anders Mjåset, Karl Kristian Wickstrøm og Sondre Li Hauger.

Nordens mest bærekraftige gründerhus

The Creators Community er operatøren og utvikleren av huben, mens det lokale eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom AS er eiendomspartneren. Arkitektfirmaet Dark Arkitekter, som 1. november åpner nye kontorlokaler i Drammen, har stått for tegningen av det ti etasjer høye nybygget på Strømsø. Konseptet har som mål at det skal bli Nordens mest bærekraftige bygg. Hovedkonstruksjonen skal være i kortreist massivtre – og bygget får en klar miljøprofil, fjernvarme og BREEAM-sertifisering.

På preåpningsfesten var Vestaksen Eiendom AS representert ved Anders Høstmælingen, Fredrik Staubo Jensen, Helene Mork og Sindre Berg.

 

Dark Arkitekter var representert blant annet ved Arne Reisegg Myklestad og Sebastian Gulliksen Stokkebokjær.

Svært fornøyd ordfører

The Creators Community får mye av æren for å ha samlet det moderne innovasjonsmiljøet i både Oslo, København og Trondheim. Ordfører Tore Opdal Hansen er derfor svært fornøyd med å ha fått selskapet til Drammen.

– Dette blir et kraftsentrum – et drivhus – for etableringsmiljøet i Drammen og i drammensregionen. Vi har stor tro på konseptet. Her bygger man ikke bare et hus, men et hus med innhold. MESH er en kjærkommen innflytter til etablererbyen Drammen og vil bli et svært godt tilbud for gründernæringen, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

Fra venstre: Prosjektleder for Næringsvekst 2020 og leder strategi og næringsutvikling i Drammen Næringsforening, Cecilie Brunsell, fagkonsulent Olympiatoppen Sørøst, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, styreleder i DNF og adm. dir. Svensson Nøkleby, Terje Gundersen, ordfører Tore Opdal Hansen, daglig leder i Drammen Næringsforening, Rune Kjølstad og prosjektleder for gründere i Næringsvekst 2020 Tone Sørensen.

De inviterte gjestene ble møtt av en kokk som serverte hamburger av kylling og vegetarburger.

Det er de gamle lokalene til Alfa Solskjerming som nå skal rives – og et nytt gründerhus vil stå ferdig på tomten om to år.

Bakgrunn:

I november 2018 inviterte Næringsvekst 2020 til en åpen konkurranse med hensikt å premiere byens mest lovende og komplette gründerhus-konsept.

18. mars i år ble The Creators Community kåret som vinner av den åpne konkurransen med 2 millioner kroner i premiepotten. Tilskuddet på 2 millioner kroner over 2 år, er et resultat av et spleiselag mellom næringslivet og Drammen kommune.