– Ønsker næringsvekst i Drammen

aass-naeringspark

Det er stor tro på fremtidig næringsvekst i Drammen, noe som blir bekreftet av at en stor lokal aktør som Aass Bryggeri velger å satse videre på næringseiendom i byen.

En ny næringspark i hjertet av Drammen vil på sikt bidra til 600 arbeidsplasser i aksen mellom Bragernes Torg og Brakerøya. Det er Aass Bryggeri som står for utbyggingsplanene, med administrerende direktør og teknisk sjef Christian A. K. Aass i spissen. Han mener det er en miks av flere faktorer som gjør at Aass nå ønsker å bygge en ny næringspark i akkurat Drammen.

– Kort vei til jernbanestasjonen og et godt kollektivtilbud kan bidra til at fremtidige leietakere får en grønnere profil. Det at byen har vært igjennom en omdømmereise de siste årene og har fått en fin bystatus med gode utearealer, er også noe som vil gjøre byen mer attraktiv for en rekke bedrifter.

Det er spesielt to målgrupper Aass ønsker å rette seg inn mot i forbindelse med utbyggingen av Aass Næringspark.

– Den ene bransjen er energi, teknologi og innovasjon, og den andre er helse, velvære og trening.

Satser kun på næringsvirksomhet

Til Drammens store fordel ønsker bryggeriet kun å ha fokus på langsiktig vekst, som vil komme byen til gode. Aass har derfor valgt å rendyrke næring for å skille seg ut, og for å skape et større næringsmiljø i kvartalet de holder til.

– Vi ønsker å rendyrke næring, med fokus på langsiktighet. Vi velger å bygge en næringspark for å bygge noe for fellesskapet.

Næringsparken skal ifølge Aass harmonere med omkringliggende bygg i området.

– Med et brennende ønske om å løfte frem alle epoker, slik at hvert bygg skaper sin historie kan vi glede oss til et nytt historisk tilskudd i Drammen.

Næringsforeningen applauderer Aass

Drammensregionen er ifølge Statistisk Sentralbyrå spådd til å være et område i stor vekst i årene som kommer.

– Det er hyggelig at en stor lokal aktør som Aass Bryggeri velger å satse videre i Drammen, og det at de velger å satse på næring, er som søt musikk i mine ører, sier Hans Petter Tonum, daglig leder i Næringsforeningen i Drammensregionen og legger til:

– Aass Bryggeri har en sterk posisjon i Drammen, og det at tradisjonsrike Aass er fremoverlent og viser vei for ny næringsvekst i byen vår, er svært viktig for å skape nye arbeidsplasser i fremtiden.

Drammen – en del av Stor-Oslo

Tonum forteller at det er særlig to parametere som gjør det attraktivt for bedrifter å etablere seg i Drammen.

– Kommunikasjonsmessig er Drammen i ferd med å bli en del av Stor-Oslo. Takket være hyppige togavganger har byen blitt et sentralt knutepunkt på Østlandet.

Tonum legger også vekt på de økonomiske aspektene ved å etablere seg i en by som er i vekst, og hvor prisene ikke har nådd prisnivået i Oslo.