Nye aktører i byen

Målet med Næringsvekst 2020 er å bidra til arbeidsplassvekst, blant annet ved å koordinere, organisere og kommunisere på en måte som får nye bedrifter til å ville etablere seg i byen vår. Gjennom prosjektet har flere aktører tatt valget om Drammen, og nå styrker byen seg ytterligere med to bedrifter til på laget.

IT-byen Drammen

IT-byen Drammen får i disse dager en ny og stor aktør til byen når IT-bedriften Sopra Steria etablerer seg i byen.

Sopra Steria hjelper store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap, og er opptatt av å skape verdi for kundene og samfunnet. Selskapet jobbet aktivt for en mer bærekraftig fremtid, og blir et fint tilskudd til næringslivet i Drammen.

IT er et fagområde som benyttes av alle bransjer, et virkemiddel som driver frem innovasjon og nye løsninger på kompliserte prosesser innen alt fra helse, logistikk, bank, teknologi for å nevne noen. Reiulf Lindberg, leder av ressursgruppe Digitalisering, Innovasjon og Teknologi – DIT, er strålende fornøyd med at Drammen styrkes ytterligere når Sopra Steria ankommer Drammen.

– Jeg tror at Drammen kan ta rollen som IT-byen Drammen, mye på grunn av Universitetet og aktørene som finnes i byen. Basert på en tidligere undersøkelse har vi kartlagt at 8 av 10 med IT-kompetanse reiser til Oslo eller ut av byen for å jobbe. Dette viser oss at det finnes mye IT-kompetanse i byen, forteller Lindberg og legger til:

– Det er stor konkurranse om IT-hodene i Oslo, men ikke like stor grad i Drammen. Det gjør det lettere å beholde kompetansen i byen, samtidig som at det ikke blir like høyt lønnspress som det er i hovedstaden. At det også er god barnehagedekning i byen  bidrar også positivt.

– At Sopra Steria nå etablererer seg i Drammen viser at vi kan bli en enda bedre IT-by i årene som kommer. Statens Vegvesen flytter også IT-avdelingen sin til Drammen, og Sopra Steria er med på å styrke næringen i Drammen. I Atea, som jeg representerer, har vi ekspandert  de siste årene. Vi har tidligere hatt kompetanse som har pendlet fra Oslo til Drammen, men noen  har også valgt å flytte til Drammen da de oppdager at  det er en fin by å bo i også. Dette viser at det går riktig vei, avslutter Lindberg.

Byen får et løft

Også bygg og rådgivning får et løft i byen når Insenti AS, etablerer nå sitt første regionkontor

Insenti AS har 65 ansatte, har hovedkontor i Oslo og er i vekst. Selskapet, som fokuserer på å lede utviklingen av store byggeprosjekter, omsetter for over 600 millioner kroner i 2020. Drammenskontoret blir selskapets første avdelingskontor.

– Bakgrunnen er at Drammen står foran en rivende utvikling med mange store byggeprosjekter i og rundt byen, opplyser selskapets administrerende direktør, Bjørn R. Grepperud. Christian Molt Rise (41) blir daglig leder for Insenti Drammen AS. Han kommer fra stillingen som teknisk sjef i entreprenørselskapet Backe Stor-Oslo. Før det var han adm. direktør i Bøhmer Entreprenør AS.

Andreas Aaberg, hodejeger og partner ved Headvisors kontor i Drammen, har hatt oppdraget med å rekruttere leder til Insentis første etablering utenfor Oslo. Han bekrefter at interessen for å etablere ny virksomhet i drammensregionen er økende. – Det er meget gledelig å registrere at det er mange interessante kandidater som responderer på de lederstillingene som ofte følger med nyetableringene, sier Aaberg.

Les mer om Insentis nyetablering her.