Mills AS: – Vi skal satse videre i Drammen

Foto av fabrikksjef i Mills avdeling Drammen ute.

Drammen er i stadig vekst, med et varierende næringsliv i flere bransjer. I 2020 håper Lars Chr. Hilden, fabrikksjef i Mills avd. Drammen, å være i gang med utbyggingen av fabrikken i Drammen. – Mills Drammen har levert et stadig økende volum, og bevist at Mills Drammen er verdt å satse på.

Mills AS har hovedkontor i Oslo og to fabrikker i Norge i henholdsvis Drammen og Fredrikstad. Nå skal Mills AS utvide sin produksjonsvirksomhet i Drammen, og Hilden forklarer at årsakene er mange.

– Vi har de siste åtte årene hatt en betydelig vekst innenfor eksisterende Delikatprodukter, og trenger nå mer areal til både produksjon og lagervirksomhet. Vi jobber kontinuerlig og intensivt med nye produktinnovasjoner og har store ambisjoner for vekst. At valget for videre utvidelse av produksjonskapasitet falt på avdeling Drammen har med både eksisterende produksjon å gjøre, men vel så mye om de ansatte og den kompetansen de besitter. De ansatte hos oss har gjennom mange år vist en enorm stå-på-vilje og fleksibilitet, sier Hilden og fortsetter:

For Mills har byen og Drammensområdet den leverandørkompetansen vi trenger, og er avhengig av som en produksjonsbedrift. I tillegg har Drammen en nærhet til våre råvareleverandører som vi benytter på daglige leveranser av ferske grønnsaker. Drammen ligger sentralt til i Norge, og som sentrallager for våre kjølte varer i Norge har Mills Drammen en beliggenhet som gir en effektiv distribusjon i det ganske land for kjedene som henter varene hos oss.

Mange gode kvaliteter

Hilden har stor tro på Drammen, og trekker frem kvaliteter som kompetanserik og attraktiv beliggenhet for å beskrive byen.

– Jeg tenker at Drammen har ytterligere muligheter for vekst innenfor flere virksomhetsområder. Drammen er et godt, og svært relevant, alternativ for mange bedrifter som i dag er lokalisert i blant annet Akershus og Oslo. I tillegg er kommunikasjonen med VY veldig bra. Jeg skulle dog gjerne sett at det var flere produksjonsbedrifter igjen i området – dette hadde også styrket de tilhørende tjenesteytende næringene med flere arbeidsplasser, forteller han og legger til:

– I den pågående planleggingen av fabrikkutvidelsen har vi samarbeidet svært godt med Drammen kommune. De støtter oppunder og legger forholdene til rette for at vi skal få dette til.

Betydelig vekst

I 2010 hadde Delikat Salater en markedsandel på 30% i Norge, og i dag har de en andel på hele 60%. Produksjonen av Mills Leverpostei konkurrerer også i markedet om å være markedsleder, og Mills AS har hatt en betydelig vekst de siste årene.

– Vi har hatt en volumutvikling i fabrikken i Drammen, og ser nå at vi må utvide for optimal drift. Det gjelder ikke bare produksjonsmessig, men også lagerfunksjon. Vi jobber intensivt med produktutvikling, og det skal vi fortsette med. Nye prosjekter krever nye arealer, og vi er klare for å satse ytterligere i Drammen.

Den 55 år gamle fabrikksjefen er født og oppvokst Øren-gutt, og emigrerte til Lier for rundt 7 år siden. Han har jobbet i næringsmiddelbransjen både nasjonalt og internasjonalt i store deler av sin jobbkarriere, og har erfaring med merkevarer som Elopak i ryggen. At Mills nå skal satse ytterligere i Drammen er han glad for.

– Jeg er veldig opptatt av at man tenker nytt, spesielt bedrifter som har vært en stund, som Delikat. Det er viktig at vi er med på utviklingen og fornyer oss. Det er ingen selvfølge at bedrifter med lang fartstid overlever, og det er viktig at man ikke hviler på laurbærene. Vi skal møte kundenes behov og tilby produkter som markedet vil ha.

Foto: Elin Kaafjeld i NHO Buskerud