Meglerne lot seg friste

Kontordestinasjon Drammen

– Det er første gang i bedriftens 30-årige historie at vi har blitt invitert til et lignende opplegg, sier administrerende direktør Anders Bjerke i Oslo-selskapet  Totalreform som nå ser for seg mange muligheter i Drammen.

Bjerke var en del av en delegasjon med søkemeglere fra Oslo og Akershus som besøkte Drammen i forrige måned.  Og bakgrunnen for at et tyvetalls søkemeglere fra Oslo, Bærum og Asker kastet seg på det samme toget var en invitasjon fra Kontordestinasjon Drammen 2025(KD25).

Det konkrete formålet med ”togutflukten” var å vise fram de nyeste eiendomsprosjektene i byen og samtidig gjøre de besøkende oppmerksomme på Drammens  kvaliteter. I tillegg fikk meglerne også stifte nærmere bekjentskap med de store konsulentmiljøene i byen.

Mange muligheter

To av de som ble fristet av det de fikk se og høre var administrerende direktør Anders Bjerke og seniorrådgiver Alexander Schram i Totalreform i Oslo. Totalreform er i dag Norges ledende selskap innen planlegging og gjennomføring av bedriftsflytting med virksomheter i Oslo, Trondheim og Bergen.  Selskapet, med 50 ansatte, flytter årlig mellom 10.-15.000 arbeidsplasser.

–  Det er første gang i bedriftens 30-årige historie at vi har blitt invitert til et lignende opplegg. Dette er et sjeldent bra og offensivt initiativ fra en region. Vi har allerede et prosjekt på gang i området, og nå ser vi for oss mange nye muligheter her i Drammen, sier Bjerke.

Meglere Drammen
Daglig leder av Næringsforeningen i Drammensregionen, Hans Petter Tonum, orienterer tilreisende søkemeglere fra Oslo og Akershus samt representanter for KD25.

Mer akseptabelt

Også seniorrådgiver Christian Valdem i Akershus Eiendom ble positivt overrasket over det han fikk se. Akershus Eiendom er landets ledende megler av næringseiendom, og selskapet har i dag 34 ansatte og partnere som i tillegg har en samarbeidsavtale med et av verdens ledende meglerhus; JLL.

– Vi har jo allerede jobbet med en del prosjekter her i Drammen, og nå begynner det å dukke opp noen kontorbygg av bra størrelse som absolutt konkurrerer med både Oslo-markedet og de andre store regionene. Det er heller ikke tvil om at det har blitt mer og mer akseptabelt for store aktører å leie lokaler i Drammen, og samtidig så virker det som at næringslivet i byen fungerer bedre enn på lenge, påpeker Valdem.