Konferansebyen Drammen: – En positiv by for vekst og etablering

Bilde av Drammens nye hotell Quality Hotel River Station i byggeprosess med blå himmel.

Nordic Choice Hotels drifter allerede to hoteller i Drammen; Comfort Hotel Union Brygge og Clarion Collection Hotel Tollboden, men allerede i november i år står det nye hotellet i samme kjede klart. Torgeir Silseth, Chief Executive Officer i Nordic Choice Hotels, har klokketro på byen.

Quality Hotel River Station er navnet på det nye hotellet, som ligger rett ved Drammenselva, med togstasjonen som nærmeste nabo og sentrum rett på andre siden av elva. Det 14 etasjer høye hotellet skal spesialisere seg på konferansefasiliteter, og blir Drammens høyeste bygning.

– Drammen er en fremoverlent og offensiv by, og det å få muligheten til å etablere et tredje hotell i byen var en spennende mulighet vi ikke kunne si nei til. Vi opplever at byen har en positiv grunnholdning til nyetablering, og at det generelt finnes en positiv glød i byen. Det får oss til å tro at det kommer til å bli enda bedre fremover, og at næringslivet kommet til å blomstre, sier Torgeir Silseth.

Strategisk beliggenhet

Byggeprosessen er godt i gang, og hotellet skal på sikt inneholde hele 249 rom, 9 møterom og en storsal på 400 kvadratmeter, bar og restaurant.

– Vi tror beliggenheten er helt avgjørende for det nye hotellet. Kollektiv reising blir viktigere, og vi ønsker å være nær kundene. Miljøaspektet ved beliggenheten er noe vi er opptatt av og det samme er kundene våre. At Quality Hotel River Station ligger i umiddelbar nærhet til et reiseknutepunkt er en stor fordel.

Gode konferansefasiliteter

Torgeir Silseth, Chief Executive Officer i Nordic Choice Hotels

– Alle våre tre hoteller har forskjellige konsepter. Det nye hotellet skal tilby gode konferansefasiliteter, som vil gjøre at det skiller seg ut. Vi kommer til å konkurrere med andre destinasjoner om konferanser, kurs og arrangementer. Dette kan absolutt skape mer trafikk i byen.

Drammen er en by i vekst, og Silseth har en klar oppfordring til byen:

– All etablering er enklere om det er en positiv kommune eller et positivt næringsliv. Drammen har kommet langt og fått et fint omdømme, og har en positiv medvind. Det er viktig å holde det vedlike. Da vil man ha gode forutsetninger for videre vekst, sier han og fortsetter:

– Byen er positiv til nyetableringer, og har alle med på laget. For å lykkes må innstillingen være der, og det er den så absolutt i Drammen

Fokus på lokal arbeidskraft

Anne-Margrethe Tveit, daglig leder for Quality Hotel River Station, kan fortelle at det har vært en overveldende pågang av jobbsøkere til det nye hotellet.

– Vi har mottatt en rekke søknader fra mange dyktige mennesker som ønsker å være med fra start. Det er utrolig viktig for oss å ansette personer med forankring i Drammen og omegn, selv om vi også ansetter fra andre steder om vi finner den kompetansen vi er ute etter. Det vi ser er at det finnes utrolig mye god kompetanse her, forteller Tveit og legger til:

– Siden pågangen har vært såpass stor skal vi arrangere en speeddate-dag 20. mai fra kl. 15-18. Dette skal foregå på Comfort Hotel Union Brygge. Vi er ute etter mennesker som har lyst til å yte god service, gi av seg selv, og har en egnet personlighet. Dette handler i stor grad om personlighet fremfor CV, som skal samsvare med våre kjerneverdier; energi, mot og begeistring.

En bærekraftig aktør

På sikt skal det ansettes ca. 70 personer til Drammens nye konferansehotell.

– Vi er veldig opptatt av å være et hotell for byen, et hotell som kan etablere spennende kontakter og gi gjestene flere opplevelser. Vi skal være en bærekraftig aktør, og befeste oss i Drammen og være en god samarbeidspartner på flere ting enn å bare drive hotellvirksomhet, sier Tveit og avslutter:

– Alle aktørene i byen er helt fantastiske, og de er både løsningsorienterte og endringsvillige. Drammen forstår viktigheten av å spille hverandre gode, og det gjør at man blir enda mer positiv og trygg på nyetableringen.

Daglig leder, Anne-Margrethe Tveit, gleder seg over at bygget begynner å ta form.
Quality Hotel River Station skal stå klart i november i år.