Lærte å få seg jobb

Jobbsøkerkurs Drammen Works

«NYTTIGE TIPS»: – Jeg fikk mange nyttige tips jeg kan ta med meg videre når jeg skal ut å søke jobb, sier Pernille Bjerke (20), her sammen med foredragsholder Frode Reksten og medstudent Jens Tamberg (22).

Det er karrieredager ved de fleste av campusene til Høgskolen i Sørøst-Norge, og i Drammen var det Næringsforeningen i Drammensregionen som stod som arrangører i nært samarbeid med studentene. Under arrangementet den 16. april fikk potensielle arbeidsgivere mulighet til å vise seg frem for studentene som selv fikk et innblikk i hvilke jobbmuligheter som finnes i det regionale næringslivet.

– Næringsforeningen i Drammensregionen er opptatt av at studenter og næringslivet skal ha en tettere kobling, påpeker prosjektmedarbeider Anniken Aasen Thommessen.

– Viktig å følge opp

Ett av innslagene som var best besøkt var «Jobbsøkekurs» med professor Frode Reksten. Reksten, som blant annet har bakgrunn fra Forsvaret, har bred erfaring fra privat næringsliv som logistikksjef, kvalitetssjef, innkjøpssjef, administrerende direktør og styreleder. I det engasjerende foredraget kom han med mange gode tips både i forhold til søknader, CV-er og jobbintervjuer.

– Det eneste målet med en søknad er å få foten inn på et jobbintervju. Og det holder ikke bare å skrive en god søknad, sende den og håpe det beste. Du er nødt til å følge opp aktivt etterpå og ta direkte kontakt med selskapet. Og selv om du får et nei så er det ingen grunn til å gi opp, og når man først er i en prosess med jobbintervju så er det veldig viktig å finne ut om man virkelig ønsker å jobbe der før man takker ja, påpekte Reksten.

– Lærerikt

– Jobbsøkekurset var veldig spennende og lærerikt. Det var fint å få noen «inside»-tips om hvordan man skal gå fram. Jeg lærte blant annet at det er viktig å sette seg grundig inn i hva stillingsinstruksen egentlig innebærer og gjøre skikkelige undersøkelser på forhånd om hva selskapet driver med og hvilke arbeidskultur det er der, sier Pernille Bjerke (20) som går på visuell kommunikasjonstudiet i Drammen.

– Jeg forstår nå at det er veldig viktig å følge opp og ringe både før og etter at man har søkt en jobb, og at det er viktig å ta direkte kontakt med de som skal behandle søknaden, konkluderte Jens Tanberg (22) som studerer økonomi og ledelse.

HR-ekspert og tidligere markedsdirektør, Berit Bjerknes gav etterpå drammensstudentene en innføring i bruken av Linkedin som arena for rekruttering og profilering og som et viktig verktøy for nettverksbygging

Tekst og foto: Per-Jan Brekke

Drammen 24

Denne saken er tidligere publisert i Drammen 24.

>> Les hele intervjuet i Drammen 24 her.