Jakter kloke hoder

klokehoder

– Drammen har et sterkt voksende næringsliv og kjemper om de beste hodene innenfor bransjer som helse, utdanning, økonomi, jus og kommunikasjon, sier leder for Næringsvekst 2020 Cecilie Brunsell i Næringsforeningen i Drammensregionen.

Nå har ti bedrifter gått sammen med Næringsvekst 2020 for å tiltrekke seg de beste folkene. De har opprettet en egen portal (drammenworks.no/klokehoder) full av høykompetansestillinger. Blant de ledige stillingene er leger, lærer, advokater, sivilingeniør, konsulenter, revisorer, designere, arkitekter og eiendomsutviklere. – Næringslivet i Drammen har i lengre perioder samarbeidet for å løfte omdømmet til byen i fellesskap. Denne kampanjen er jo også et eksempel i så måte, sier Stig Møllersen i Rambøll.

Tenker nytt

Nofas en blant bedriftene som har et stort rekrutteringsbehov og behov for spisskompetanse. – Når bedrifter går sammen og tenker nytt, og i dette tilfellet i en rekrutteringskampanje, var det noe vi gjerne ville være med, på sier Thomas Agerup i Nofas. Deloitte var også tidlig med å melde seg på rekrutteringen og søker nå etter revisor og rådgiver. – Vi trenger flere dyktigere medarbeidere og er glad for å kunne bidra i en felles kampanje for å få flere høyt kvalifiserte mennesker til Drammen. Nettopp det å stå sammen med andre store bedrifter i regionen bidrar også til økt synlighet for oss i Deloitte, sier partner Vidar Nesse.

Instagram og film

Kampanjen frontes over hele det sentrale Østlandet og målgruppen er engasjerte mennesker med høyere utdanning. – Vi er synlige på Finn.no, Facebook, Drammen 24, Drammens Tidende, Adwords, LinkedIn og Instagram med film og animasjon der de ulike yrkene er representert som brikker som pusles sammen til artige kombinasjoner. Det visuelle uttrykket støtter budskapet om at vi er mangfoldige, men samtidig snakker med én stemme, sier daglig leder i Godt Sagt Bjørnar Boldvik, som også har ledige stillinger i portalen. Brunsell i Næringsforeningen utelukker ikke en ny runde med rekruttering til høsten. – Hvis vi får mange søkere på disse stillingene og konseptet blir godt mottatt, vil vi vurdere å legge opp til en ny runde med etterlysning etter kloke hoder til høsten, sier Brunsell.

Fakta

  • Kloke Hoder er en rekrutteringskampanje under Drammen Works og Næringsvekst 2020
  • Næringsvekst 2020 har som mål å forsterke prosesser som bidrar til å etablere nye arbeidsplasser.
  • Se filmen her

Kampanjen er avsluttet, og kampanjesiden er derfor ikke aktiv.