Fullbooket næringspark

FULLT HUS: Lagersjef Roy Johansen (t.v.) i Norsk Bokdistribusjon, prosjektleder Bjørn Leirmo i Norsk Jernbanedrift, administrerende direktør Morten Hotvedt og prosjektleder Anders Høstmælingen i drammensselskapet Vestaksen Eiendom, megler Line Torgersen i Realist Næringsmegling og logistikksjef Vidar Solberg i Loco. Foto: Vestaksen Eiendom

Første del av Vestaksens nye næringspark i Hokksund er «fullbooket» bare et halvt år etter ferdigstillelse med leietakere fra blant annet Drammen og Oslo.

De to eierne av Eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom i Drammen; gründerne Terje Stykket og Rune Isachsen, har stor tro på Eiker som vekstområde, og i 2014 kjøpte de restene av Eiker Næringspark som hadde stått tomt etter en storbrann.

Når den nye næringsparken er ferdig utbygget vil den bestå av firere nybygg med totalt 18.000 kvadratmeter med utleiearealer.

Fra Drammen til Hokksund

Leietakerne som har fylt opp de 8.500 kvadratmeterne er Norsk Jernbanedrift AS som har flyttet lager og utstyr fra Porsgrunn og ansatte fra Drammen, kosmetikk-kjeden Loco AS som har flyttet lager og virksomhet fra Oslo til Hokksund samt Norsk Bokdistribusjon AS som har samlokalisert både sine egne og Notabenes avdelinger i Nedre Eiker og Rjukan til Eiker Næringspark.

– Vi er veldig fornøyd med at første del av Eiker Næringspark allerede er fylt opp. Vi startet jo å bygge på «spekk», altså uten å ha sikret oss leietakere på forhånd. Den store interessen fra andre deler av Østlandet viser jo bare at dette området vurderes som sentralt og med god logistikk. Fakta er jo at fra Hokksund kan nå 17,5 millioner mennesker innenfor en radius på åtte timers bilkjøring, sier administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen Eiendom.

– Det har uten tvil vært en rivende utvikling i lager- og logistikk- markedet i Hokksund og Øvre Eiker. I 2016 var det over 20.000 kvadratmeter med lagerareal som var ledig i kommunen, mens det  i dag bare er et par tusen kvadratmeter gjenstående. En med- virkende årsak, foruten den fordelaktige beliggenheten transport- messig, er nok presset på areal i byområder der det satses på byutvikling og boliger. Dette gjør at arealkrevende bedrifter må søke seg om etter andre lokaler og områder. I en by som Drammen er det svært få som kan tiby arealer over 5.000-8.000 kvadratmeter slik man nå har kunnet gjøre i Øvre Eiker, påpeker megler Line Torgersen i Realist Næringsmegling.

– Sentralt og mer effektivt

– Det er mer kostnadseffektivt å drive fra Hokksund enn i Oslo.

Nå har vi fått har god plass i nye og moderne lokaler, og i forhold til logistikk så ligger området helt perfekt til, sier logistikksjef Vidar Solberg i Cosmetic Group som eier Loco-kjeden.

Han får støtte av lagersjef Roy Johansen i Norsk Bokdistribusjon som disponerer over 2000 kvadratmeter og frakter ut flere hundredetusen bøker fra lokalene i året. I tillegg til bøker for Norsk Bokdistribusjon oppbevares alle andre varene til Notabene-butikkene rundt omkring i landet. – Vi er avhengig av sentrale og godt isolerte lokaler med stor takhøyde. Det har vi fått her i Hokksund, sier Johansen.

Bjørn Leirmo i Norsk Jernbanedrift er fornøyd med at lokalene ligger sentralt i forhold til både ansatte og kunder. – Og så hjelper det jo også med direkte utsikt til togene som passerer rett forbi, smiler Jernbanedrift-prosjektlederen.

Drammen 24

Denne saken er tidligere publisert i Drammen 24.

>> Les hele intervjuet i Drammen 24 her.