Flyttet spinningen utendørs

Spinning på moov

Da treningssentrene måtte stenge lokalene så valgte Moov like godt å flytte spinnsyklene utendørs. Timene ble så populære at senteret vil fortsatte med både spinning og annen utendørs trening også etter at de nå får lov til åpne dørene igjen.

Tekst: Per-Jan Brekke (Godt Sagt) Foto: Børge Solem (Godt Sagt)

Moov treningssenter på Grønland i Drammen ble bygget i 2008, opprinnelig for å gi studentene i byen et godt treningstilbud som også inkluderte barnepass. Senteret brukes imidlertid i dag av folk i alle aldre og med ulik treningsbakgrunn.

I tillegg har en del «Godt voksen»-tilbud og egen café dessuten ført til at senteret i
Børsemakergata har blitt et populært møtepunkt også for seniorer. Senteret, som har 30 ansatte, er et såkalt fullservicesenter som alltid er bemannet i åpningstiden og tilbyr et helhetlig konsept innen trening, helse og velvære.

LOJALE MEDLEMMER
Før korona-krisen og stenging av lokalene var det registrert over 2000 medlemmer ved Moov, og daglig leder André Slaattelid kan med stolthet fortelle at medlemstallet ikke har gått ned på grunn av krisen.

– Vi har utrolig lojale medlemmer, derav mange har betalt full pris mens sentret har vært stengt selv om de hadde mulighet til både å si opp eller fryse medlemskapet. Det er forøvrig heller ingen som har sagt opp medlemskapet på grunn av krisen. Akkurat dette har betydd svært mye for oss. Og så hjalp sikkert også litt til at vi har vært forholdsvis flinke til å sett i gang alternative tilbud til medlemmene under krisen, sier Moov-sjefen.

Treningssenteret startet ganske raskt opp med «live-sending» på nett med gruppetimer, og etter hvert ble det også dratt i gang utendørstrening i ulike former der utendørs spinning er den aller siste tilveksten.

YOGA PÅ TENNIS-TAKET OG STYRKE I HAGEN
– Da korona-krisen traff oss så skjønte vi tidlig hva vi måtte gjøre, og vi stengte lokalene allerede før myndighetene satte det som et krav. De aller fleste ansatte ble permittert umiddelbart, men samtidig så begynte vi å tenke ut muligheter for å hjelpe både våre medlemmer og ansatte mens krisen varte.

– Derfor satte vi i gang digitale gruppetimer med egne «live-sendinger» der
instruktørene våre enten gjennomførte timene hjemmefra eller fra våre lokaler med alt fra yoga- til høypulstimer. Deretter starter vi med utetimer i styrke med høy puls, såkalt «Bootcamp», der vi benytter oss av «tennis-taket» på den tidligere gummivare-fabrikken samt av hagen på Gulskogen gård.

En av de fornøyde er 75 år gamle Tor Didrik Kopperud som har vært fast på spinning-timene til Moov, sammen med sin jevnaldrende kone Eva Strøm, helt siden oppstarten.

– Det er jo en kjempehyggelig gjeng å trene sammen med, og så er det helt fantastisk å spinne ute når det er fint vær med utsikt mot Bragernesåsen og det hele. Det hjelper også at det er masse frisk luft så vi får blåst bort litt svette også, smiler den spreke 75-åringen som likevel foretrekke sine faste inne-timer som nå åpner opp igjen.

FORTSETTER UTENDØRS OGSÅ ETTER ÅPNING
– Den positive responsen gjør at vi vil fortsette med utendørs spinning og annen trening også etter at vi nå åpner igjen for fullt også innendørs. I tillegg så vil vi også lage et eget tilbud og opplegg for «live-sendinger» for de som har behov for det, opplyser daglig leder André Slaattelid som er veldig glad for at de fra 15. juni kunne ønske alle medlemmer, som føler seg friske, tilbake også til lokalen i Børsemakergata.

– Det dreier seg jo ikke bare om trening og fysisk aktivitet. Det sosiale felleskapet er også veldig viktig for mange, noe vi spesielt merket da krisen rammet oss. Det var veldig mange som gav uttrykk for at de savnet dette felleskapet, og det behovet merker du ofte ikke før du mister det, sier Slaattelid som er overbevist om at treningshverdagen på Moov vil gå smidig for seg selv med en rekke nye smittevernstiltak som ekstra renhold, avstand mellom både brukere og apparater, egne soner og maks antall deltakere på gruppetimer.

– Vi arrangerer bare enda flere timer, så får alle som vil plass, smiler Moov-sjefen som føler at han har lært veldig mye av denne krisen. –Det handler om å være forberedt. For kriser som dette vil oppstå på nytt, før eller siden. Og så handler det om å ta best mulig vare på våre ansatte og kunder og han en alternativ plan når ting endrer seg.

INFORMASJON OM RÅDGIVNING HER

Trenger du gode råd og hjelp til å snu deg litt rundt så ta kontakt med Næringsvekst 2020 sin rådgivergruppe og få inntil fire timer gratis konsultasjon.

SAMMEN.
ENDRER VI HVERDAGEN.