Etablerer sitt første regionkontor – i Drammen

Bilde: Bjørn R. Grepperud, adm. direktør i Insenti (til venstre) og Christian Molt Rise, daglig leder for Insenti i Drammen.

Et av Norges ledende prosjektlederselskap innen bygg, Osloselskapet Insenti AS, etablerer nå sitt første regionkontor – i Drammen.

– Bakgrunnen er at Drammen står foran en rivende utvikling med mange store byggeprosjekter i og rundt byen, opplyser selskapets administrerende direktør, Bjørn R. Grepperud. Christian Molt Rise (41) blir daglig leder for Insenti Drammen AS. Han kommer fra stillingen som teknisk sjef i entreprenørselskapet Backe Stor-Oslo. Før det var han adm. direktør i Bøhmer Entreprenør AS.

– Vi har håndtert prosjekter i Drammen fra Oslo fram til nå, men ser at det er så mye spennende som planlegges fremover av store prosjekter at vi velger å etablere et eget kontor i byen, sier Grepperud.

Økende interesse for etablering i Drammensregionen

Insenti AS har 65 ansatte, har hovedkontor i Oslo og er i vekst. Selskapet, som fokuserer på å lede utviklingen av store byggeprosjekter, omsetter for over 600 millioner kroner i 2020. Drammenskontoret blir selskapets første avdelingskontor.

– Jeg fikk rett og slett en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Å få mulighet til å bygge opp en sterk satsing for Insenti i Drammen blir utrolig spennende, sier Molt Rise som bor i Sande.

Andreas Aaberg, hodejeger og partner ved Headvisors kontor i Drammen, har hatt oppdraget med å rekruttere leder til Insentis første etablering utenfor Oslo. Han bekrefter at interessen for å etablere ny virksomhet i drammensregionen er økende. – Det er meget gledelig å registrere at det er mange interessante kandidater som responderer på de lederstillingene som ofte følger med nyetableringene, sier Aaberg.

Ledende aktør

Hans oppfatning er at aktiviteten innenfor bygg-, anlegg og samferdselssektoren i drammensregionen er høy og stigende.

– Konkurransen om oppdragene er hard, både fra lokale, regionale og nasjonale aktører. For å sikre vellykket etablering, oppbygging og drift, kreves de beste. Christian Molt Rise er den mest kompetente og beste egnede. Jeg er svært tilfreds med at han tar denne utfordringen, uttaler hodejegeren.

Insenti AS ble etabler i 2001 og er en ledende aktør innen prosjektutvikling og prosjektledelse, herunder ledelse av byggherrestyrte delentrepriser. Selskapet har siden oppstarten gjennomført en rekke prosjekter for profesjonelle byggherrer og leder i dag prosjekter med kostnadsramme på flere milliarder kroner. Omsetningen i 2020 vil passere 600 millioner. Selskapet har vært kåret til gasellebedrift seks ganger.