– Drammen har mye kompetanse og høye ambisjoner

Daglig leder, partner og arkitekt Arne Reisegg Myklestad i Dark Arkitekter

Stadig flere bedrifter får øynene opp for hvilke kvaliteter Drammen har å by på og ønsker å etablere næringsvirksomhet her. Det anerkjente arkitektfirmaet Dark Arkitekter AS åpner nå et avdelingskontor i byen. – Vi har allerede hatt noen prosjekter i Drammen, og da har vi sett at det finnes både muligheter og et marked her som er vel så spennende som i Oslo – om ikke mer, sier daglig leder, partner og arkitekt Arne Reisegg Myklestad.

Drammensregionen er i dag en av Østlandets mest attraktive regioner for næringsetablering. Én av grunnene er kompetansenivået i byen. Det varierte næringslivet og gode universitetsmiljøet, har gjort Drammen til en by med høy grad av kompetanse og et høyt kunnskapsnivå, noe ledelsen i Dark Arkitekter også har lagt merke til.

– I Drammen vil vi få muligheten til å hente ut kompetansen vi ikke får i Oslo. Vi ser at Drammen har har et bredt næringsliv. Som et større arkitektkontor, er vi vant til å håndtere store prosjekter. Vi mener derfor at vi vil være attraktive for dyktige arkitekter som ikke vil pendle fra Drammensområdet til Oslo, men jobbe i et stort arkitektfirma i byen sin, sier Reisegg Myklestad.

Vil komme nærmere oppdragsgivere

Han ser også at det vil bli en klar fordel for dem å komme nærmere oppdragsgivere i Drammensområdet.

– En viktig grunn til at vi oppretter Dark Drammen har med fysisk tilstedeværelse å gjøre. Vi kommer nå nærmere oppdragsgivere vi allerede har i området, samtidig som at vi får muligheten til å knytte bekjentskap med nye og dermed få nye oppdrag. Ved å sitte tettere på, vil vi også få en større forståelse for den pågående utviklingen i byen og regionen. Det finnes mange oppdragsgivere i denne regionen som ikke tar kontakt med et Oslo-kontor, og nettopp derfor er det viktig med synlighet og tilstedeværelse der vi ønsker å drive næringsvirksomhet.

– Hvordan er din oppfatning av næringslivet i Drammen?

–  Jeg er foreløpig ingen ekspert på Drammen, men jeg opplever at næringslivet har høye ambisjoner når det gjelder næringsvekst og det å skape nye arbeidsplasser. Jeg ser også at det er et stort fokus på gründervirksomheter, og føler at det er en fremoverlent holdning i byen og generelt høye ambisjoner.

Allerede i gang med prosjekter

Etter planen skal Dark Arkitekter flytte inn i nye og sentrale lokaler på den gamle godsterminalen første kvartal i år. Stillinger er allerede lyst ut, og i løpet av januar vil Dark-gruppen ansette medarbeidere til et helt nytt og tverrfaglig arkitektkontor, både arkitekter, interiørarkitekter, landskapsarkitekter, urbanister og planleggere. I første omgang er planen å bygge opp et kontor med 10–15 personer.

– Den sentrale beliggenheten gjør det enkelt for oss å pendle mellom det nye kontoret i Drammen og hovedkontoret i Oslo. Vi gleder oss til å komme i gang og har allerede planer klare. Vi har to pågående prosjekter med Vestaksen Eiendom AS – et spennende kontorbygg på Bragernes og bo-dyrke-konseptet Agropolis i Mjøndalen. Vi er også med i utviklingsprosjekter på Gulskogen og i noen mindre prosjekter i sentrum, sier han og legger til:

– Drammen er rett og slett en svært spennende by. I tillegg til å kunne tilby et marked med mange muligheter, har byen de siste årene vært gjennom en enorm utvikling og vi gleder oss til å kunne bidra til ytterligere utvikling av næringslivet, sier Myklestad.

Plantegning av bo-dyrke-konseptet Agropolis i Mjøndalen
Plantegning av bo-dyrke-konseptet Agropolis i Mjøndalen.

Et ledende arkitektmiljø

Dark-gruppen er i dag et av landets ledende arkitektmiljøer og leverer i hele fagets bredde. Dark har Norge som hovedmarked, men jobber også utenfor landets grenser. Dark-gruppen består i dag av selskapene Dark arkitekter, Zinc Interiørarkitekter, Lark Landskap og Dark Stavanger. Hovedkontoret i Oslo har ca. 100 ansatte. Med opprettelsen av Dark Drammen ønsker de å styrke posisjonen sin ytterligere i det hjemlige markedet.

– Drammenskontoret blir et strategisk plassert kontor. Nærheten til Kongsberg og Eiker-området, samt nærheten til Vestfold, er viktige grunner til at valget falt på Drammen. Vi gjør mye kontorbygg, men har også fått bred erfaring med boligprosjekter og store og små hoteller. Vi har også bred kompetanse på byutvikling. Det å ha all kompetanse samlet på huset gjør at vi kan angripe komplekse oppgaver med stort mannskap, sier Myklestad.

Nå gleder han seg til at de kommer på plass i Drammen.

– Vi har allerede et godt samarbeid med administrasjonen i byen og ser frem til å jobbe med spennende prosjekter i fremtiden. Vi tar med oss det vi har lært i Oslo – vi har noe å tilby, men også noe å lære.