– Drammen er byen min

Rune Kjølstad, daglig leder i Næringsforeningen i Drammensregionen. Foto.

– Næringsforeningen skal ha en viktig rolle i forbindelse med de store reformene og prosjektene som nå er på gang i regionen vår.

Det sier Rune Kjølstad (55) fra Røyken, fembarnsfaren som har tatt over jobben som ny daglig leder av Næringsforeningen i Drammensregionen. 25 personer var aktuelle for stillingen, derav ni var inne til intervjuer og case-testing.

– Vi var på jakt etter noen som kunne spisse oss, sette den næringspolitiske agendaen og bygge sterke relasjoner. Og vi ønsket oss en leder som kunne styrke vår posisjon som et talerør for våre medlemmer og være litt vaktbikkje. Den personen føler jeg nå at vi har funnet, sier styreleder i Næringsforeningen i Drammensregionen, Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning.

– Drammen er byen min

Rune Kjølstad trådte sine barnesko i Oslo før han flyttet til Røyken som syvåring, og der har han holdt til siden. 55-åringen bor i dag like ved Kjekstadmarka sammen med kone og fire av sine fem barn.

– Selv om mange i Røyken søker mot Oslo, Asker og Bærum så er det Drammen som alltid har vært min by, sier Kjølstad som har en fortid som ordfører i Røyken gjennom 16 år. I dag sitter han i fylkestinget og er gruppeleder for Buskerud Høyre. Kjølstad vil tre ut av alle politiske verv når denne valgperioden er over.

Omstilling

55-åringen er utdannet innen IKT og har hatt flere ulike stillinger innen dette fagfeltet i selskaper som Elopak, Santech Micro Group, Stolt Seafarm, Hewlett Packard og sist som seniorkonsulent og strategisk rådgiver i konsulentselskapet Vivento A/S.

– I sistnevnte stilling handlet det mye om å bistå innen omstilling, digitalisering og prosjektledelse i private og offentlige virksomheter, og vi har blant annet hatt flere kommuner som oppdragsgivere, sier Kjølstad, som regner med å dra nytte av sin kompetanse innen omstilling og digitalisering også i sin nye stilling.

– Vise frem våre sterke sider

– Drammensregionen er en region i sterk vekst, og vi står nå overfor kommunesammenslåing og andre store reformer. Under slike krevende omstillinger er det uhyre viktig å ha et velfungerende næringsliv. Det gjelder å få fram hva som er våre sterke sider sammenlignet med våre konkurrenter, samtidig som vi tar vare på det lokale engasjementet opp i alt dette. Og selv om det er viktig å få lokke til seg flere bedrifter til kommunene og regionen, er det vel så viktig å ta vare på de bedriftene vi allerede har og legge til rette for disse, sier 55-åringen, som ønsker at næringsforeningen skal ha en sentral rolle i de store enkeltprosjektene som er på gang i regionen.

– I prosjekter som nytt sykehus, helsepark, nye utdanningsinstitusjoner og ikke minst ny infrastruktur, må næringsforeningen ha en tydelig stemme, sier Rune Kjølstad, daglig leder i Næringsforeningen i Drammensregionen.

Tekst og foto: Per-Jan Brekke

Drammen 24

Denne saken er tidligere publisert i Drammen 24.

>> Les hele intervjuet i Drammen 24 her.