Dario leverte varene

Dario

– Først var jeg overbevist om at dette var slutten på mitt is-eventyr i Drammen, men så fikk jeg telefoner fra kunder som ønsket å bestille is hjem til seg. Det ga meg nytt håp.

Tekst: Per-Jan Brekke (Godt Sagt) Foto: Stian Tandberg (Godt Sagt)

Det sier Dario De Simone (46) som driver den italienske isbaren Dario`s på Strømsø.  46-åringen, som er samboer med Alessandra og far til vesle Leonardo på syv måneder, kom fra Napoli til Norge i 1997.

STARTET LANDETS FØRSTE ITALIENSKE ISBAR
Han er utdannet is-produsent fra Universitetet i Bologna, og i 1999 importerte Simone like godt landets to første ismaskiner og startet Norges aller første italienske isbar; Dolce Vita i Oslo.

– Folk sa jeg var gal. Selge i is i kalde Norge liksom, smiler Dario som 10 år senere ´ flyttet til Drammen der han startet isbaren Dario`s på Union Brygge. Her selger Simone og hans medarbeidere egenprodusert is basert på fersk frukt.

–TRODDE VI VILLE GÅ KONKURS
Og isbaren, som også selger kaffe, lunsjer og italiensk pastaretter og pasta, har gått så det suser siden oppstarten i 2009, helt fram til korona-krisen bølget innover byen…

– På en god dag kunne vi selge godt over 200 kilo is, men da korona-viruset kom til Drammen så bare stengte jeg alt med en gang, permitterte de ansatte og kastet mye is. Jeg hadde sett hvordan de gikk i mitt hjemland Italia, og jeg fryktet av vi ville få det like ille her i Norge.  Heldigvis ble det ikke italienske tilstander, men jeg var likevel helt overbevist om at dette var starten på slutten på mitt prosjekt, sier 46-åringen.

HJEMKJØRING AV IS
Men så begynte en del bekjente og faste kunder å ringe Dario for å høre om de kunne produsere is til barnebursdager og lignende og bringe isen helt hjem til folk. Det var starten på en periode med hjemkjøring av is til kundene. Jungeltelegrafen gikk, og da Dario startet å reklamere for tilbudet på sosial medier i tillegg så ble det stor pågang på telefonen.

– Dette ga oss nytt håp, og vi kom oss ut av den negative tankegangen. Dermed begynte vi så smått å produsere is igjen. Jeg benyttet en elbil til å kjøre isen rundt med, men jeg var jo ikke så veldig lokalkjent. Så jeg gikk på et par geografiske «smeller» da jeg blant annet lovet hjemkjøring til kunder helt ute på Egge uten å vite at hvor langt det var og hvor mye strøm jeg hadde igjen på bilen, smiler den italienske is-entusiasten.

TILBAKE TIL NORMALEN
Etter påske begynte 46-åringen også å tilby kundene å hente is og kaffe utenfor lokalene, og fra og med 16. mai kunne isbaren åpne igjen. Men på grunn av de spesielle omstendighetene, og ikke noe folketog eller folkefest, så ble naturlig nok salget på årets store fest- og is-dag sterkt redusert.

– Vanligvis selger vi over 350 kilo is på nasjonaldagen, men nå ble det under halvparten, opplyser Dario som imidlertid kan glede seg over at ting nå begynner å komme tilbake til normalen. – Vi har hatt noen fine sommerdager i Drammen, og omsetningen begynner heldigvis å likne på det den var før korona-krisen, sier 46-åringen som ønsker å rette en stor takk til sine trofaste kunder som har støttet han i denne perioden.

FORNØYDE KUNDER
Torbjørn Beck fra Sverige er en av kundene som nå setter pris på at Dario`s overlevde korona-krisen. Svensken bor tidvis like ved isbaren. – Kona mi har leiligheter her på Union som vi bor i noen måneder i året. Det er jo så fint her i Drammen og lite korona-smitte i forhold til Sverige. Og så har de jo så veldig god vaniljeis her, smiler Torbjørn mens han får servert godsakene av Dario De Simone som vedgår at han har lært mye av krisen.

– Ja, jeg har jo lært meg at jeg aldri skal gi opp, og så har jeg jo også lært meg mer om området etter all kjøringen med «is-bil» rundtomkring i distriktet, humrer 46-åringen.

 

INFORMASJON OM RÅDGIVNING HER

Trenger du gode råd og hjelp til å snu deg litt rundt så ta kontakt med Næringsvekst 2020 sin rådgivergruppe og få inntil fire timer gratis konsultasjon.

SAMMEN.
ENDRER VI HVERDAGEN.