IT-bransjen setter fotavtrykk i Drammen

Kongsberg kaller seg teknologibyen, men IT-bransjen er godt etablert i Drammen og kan absolutt konkurrere. Tom Gjertsen mener byen kan bli landets ledende på digitalisering.

– Drammen var et område vi ønsket å styrke fotavtrykket og etablere en større markedsandel, forteller Tom Gjertsen, regiondirektør i Atea.

– Vi hadde tro på Drammen da utviklingen startet, fortsetter han.

Atea, som liker å si at de bygger Norge med IT, har vært etablert i Drammen siden tidlig 90-tallet. Bedriften jobber blant annet med digitalisering innenfor skole, velferd, industri, smartere byer og bygninger. Dette gjennom å levere IT-infrastruktur, programvareløsninger og skytjenester. Bare i Drammen er det 150 medarbeidere.

Tom Gjertsen, regiondirektør i Atea.

Beliggenhet og fagmiljø

Det er ikke bare næringsutviklingen i byen som gjør at Atea har kontorer her. Beliggenheten er også viktig.

– Arbeidsplasser og vekst er viktig. Men det er også den gode plasseringen til byen og nærheten til E18. Disse tingene er med på å trekke arbeidskraften fra Oslo og hit, mener Gjertsen.

Han opplever at flere ser sørover fra Oslo når de er etablert med familie.

– Likevel må man tilby spennende jobber og godt arbeidsmiljø, sier Gjertsen.

Flere og flere er opptatt av å få være med på å forme fremtidens Norge. Atea har sørget for å etablere et spennende fagmiljø med et stort kompetansesenter.

–  Kongsberg har høy tetthet av ingeniører, vi ønsker å trekke flere folk fra IT-bransjen til Drammen.

– Kan bli ledende

Kommunene i landet skal digitaliseres. Det er store digitaliseringsprosjekter på gang i hele Norge, også i Drammen. Når digitaliseringen kommer for fullt i arbeidshverdagen, blir det også nye arbeidsplasser.

Gjertsen mener at Drammen har vist troverdighet og evne til å levere resultater tidligere. Nå mener han at byen har en mulighet til å bli ledende i digitalisering, dersom det jobbes offensivt.

– Digitaliseringen går nok litt sakte. Jeg er ikke sikker på at politikerne klarer å forstå potensialet med å jobbe for å ta denne ledende posisjonen, sier han.

Med andre ord: Sjansen for å ta denne ledende posisjonen er nå, om tempoet skrus opp og det legges tydelige strategier for hvor man vil. Og ikke minst, kommunisere ut hva som allerede gjøres.

– Dette vil skape mer kompetanse, flere arbeidsplasser og nye arbeidsplasser, mener Gjertsen, og ber Drammen se mot Kongsbergs offensive jobbing. Byen er kanskje et av landets beste når det kommer til digitale hjelpemidler i grunnskolen.

– Drammen er på den ballen. Nå er muligheten til å gripe den.