1300 kvadratmeter kvinneklinikk i Drammen

Kvinneklinikk Drammen

Landets største private kvinneklinikk er nå i full drift i Drammen. – Vi valgte Drammen på grunn av tilgjengeligheten, sier daglig leder Nina Willumsen.

Det var rett før jul at NIMO-klinikken åpnet dørene i Øvre Storgate 4-6 på Bragernes, og rett etter nyttår utvidet klinikken med ytterligere en etasje. Dermed disponerer klinikken hele 1300 kvadrameter og har 34 ansatte.

Valgt seg Drammen

Nina Willumsen (58) er gynekolog og har doktorgrad i klinisk biokjemi. I tillegg er hun utdannet i funksjonell medisin. Nina driver NIMO-klinikken sammen med ektemann og plastikkirurg Morten N. Haug.

Ekteparet bor i Bærum, og Nina Willumsen har tidligere jobbet ved en lignende klinikk i Oslo. Likevel var hun aldri i tvil om at hun ville fortsette driften i Drammen da planene om flytting og utvidelse ble en realitet.

– Jeg har drevet med gynekologi-virksomhet her i Drammen helt siden 2005, og den gode tilgjengeligheten, med blant annet direkte og hyppige flytog fra Gardermoen, er en av hovedårsaken til at vi ønsker å satser videre nettopp her. I tillegg er det vekst og mye positivitet i byen og i området rundt, påpeker hun.

10 000 konsultasjoner

Og at det både er behov og et marked for en kvinneklinikk av denne størrelse i Drammen er Willumsen ikke i tvil om.

– For det første så er kvinnekroppen mye mer kompleks enn mannekroppen. En kvinne må dessuten tåle langt større påkjenninger enn det en mann vanligvis må gjennom i løpet av et liv. Så behovet for råd og hjelp er stor. Før vi flyttet var det opptil 10 måneders ventetid ved gyneklogipraksisen min, men disse ventelistene er nå redusert. Og nå får vi jo pasienter fra hele Østlandet, opplyser Nina Willumsen.

Pr. dato ligger det nemlig an til et besøkstall ved klinikken i Øvre Storgate på over 10.000 konsultasjoner i året, men målet til Willumsen & Co er mer hårete som så, nærmere bestemt det dobbelte.

Overvekt øker drastisk

Klinikken, som også har egen operasjonsstue og hudhelse-avdeling, tilbyr både gynekologi, sexologi, plastikkirurgi, urologi for både menn og kvinner, funksjonell medisin, ernæringsterapi og jordmortjeneste.

Når det gjelder kvinnehelsen så er det to områder som øker mest; problemer med fertilitet og overvekt. – Økningen i fertilitetsproblemer er i hovedsak relatert til økt stress, og når det gjelder overvekt så er vi nå i ferd med å få de reneste USA-tilstander. Her har det vært en virkelig urovekkende utvikling, sier daglig leder av NIMOklinikken som vet hva hun snakker om. 58-åringen har nemlig studert funksjonell medisin i USA på deltid siden 2012.

– Bør utnytte genteknologien

– Det er viktig å innse at vi mennesker er forskjellige og at det er mange skjulte og underliggende årsaker til sykdommer og plager, deriblant gener. Og så er forebygging helt avgjørende. Skolemedisinen kommer ofte inn når det er for sent, når skaden allerede har skjedd.

– Dette gjelder også vektproblemer. Vi anbefaler svært sjelden fysiske inngrep for å redusere vekten, men vi benytter oss i stedet av ernæringsfysiologer og oppfordrer til fysisk aktivitet og trening. Hvis vi ikke greier å forbygge og dempe overvektsbølgen så er jeg redd konsekvensen er at det norske helsevesenet vil få alvorlige problemer etterhvert, sier Nina Willumsen som også mener at man i Norge burde være mer åpne for å benytte seg av genteknologi og annen nye teknologi som kan hjelpe med å forebygge sykdommer og plager.

Gynekologen mener det blant annet burde vært tillatt med enda tidligere ultralyd slik det for eksempel er mulig i Danmark

Tekst og foto: Per-Jan Brekke

Denne saken er tidligere publisert i Drammen 24.

>> Les hele intervjuet i Drammen 24 her.